Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатДруги пишуФудбал

Zirojević:“Forma svakodnevno raste“

Fudbaleri: "Zirojević nas ubija"

„Zirojević nas ubija“, „Uh, kakav trening“, ovakve i slične rečenice se svakodnevno mogu čuti od fudbalera Crvene zvezde na pripremama u Antaliji. I zaista, kondicioni trener Srđan Zirojević nimalo ne štedi igrače, svakodnevno ih testira i uverava da crveno-beli idu ka formi koju je on zacrtao na početku rada.

– Pripreme prolaze u veselom duhu i dobrom raspoloženju. Nama je najbitnije da nema povređenih igrača, jer sa svakim od njih radimo pojedinačne testove napretka, koje naravno sprovodimo i na grupnom nivou – kaže Zirojević.

Puno rekvizita i inovativnih vežbi mogu se videti na treninzima našeg kluba.

– Podižemo opšte stanje motoričkih funkcija celog organizma. Radi se na balansu, agilnosti, percepciji, koordinaciji. Ovi treninzi su igračima zanimljivi, a nama korisni jer dobijamo više stvari. Imamo aparate koji nam daju jasnu sliku o formi svakog igrača i svaki dan ih i testiramo. Što se tiče forme, smatram da idemo ka slici koju smo na početku priprema želeli da dobijemo – ističe Zirojević.

Zadovoljan je naš kondicioni trener kako igrači reaguju na treninge i kako su se uklopile novajlije.

– Nivo forme se svaki dan menja, a svakako ide uzlaznom linijom. Ne mogu da kažem kako će izgledati do kraja. Znam da imamo još 20 dana rada i nadam se da će fudbaleri Zvezde biti ono što svi želimo da budu. Borha kada je došao imao je „krizu“, a sada se polako budi. Prijaju mu vežbe, sviđaju mu se treninizi i evidentno je da je svaki dan sve bolji i bolji. Što se Evandra tiče on je takođe sve bolji i prezadovoljan sam kako napreduje – objašnjava Zirojević.

Nije mogao Zirojević da kaže koji igrač je trenutno najspremniji.

– Pre 15 dana lako bih odgovorio na to pitanje, ali sada se svi dobro kreću –  konstatuje Zirojević.

Повезане вести

1 comment

Comments are closed.