Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

Robi kudi Adija, hvali Borhu

Robi na jednom od treninga

Robert Prosinečki je u razgovoru za „Novosti“ pohvalio Kristijana Borhu, istakavši da će Kolumbijac biti kvalitetno pojačanje. Sa druge strane, Robi je pokudio Li Adija, koji je napravio dve kardinalne greške na utakmici sa Šahtjorom.

„Ma, fudbalske greške u igri me ne zabrinjavaju. Dešavaju se i dešavaće se pogrešni pasovi, umorni su momci, neće bežati lopta Evandru pred golom kad dođe do svežine. Međutim, mene zabrinjavaju taktičke greške pojedinaca jer ne ispoštuju ono što im je rečeno u svlačionici. Recimo, Adi napravi dve kardinalne greške poprečnim loptama i svaka bolja ekipa bi nam zbog toga dala gol. To me zabrinjava i ljuti, mada kad prođe dva-tri sata budem realniji jer je Zvezda jesenas imala drugačije zahteve, svi su bili srećni pobedom od 1:0. Ovo je nova Zvezda, u kojoj ja preferiram više pobedu od 4:2. Ne treba biti nestrpljiv, treba nam vremena“, rekao je Robi.

Za Borhu, samo reči hvale.

„Doveden je da pravi razliku i on je to činio. Prezadovoljan sam njegovom igrom, kvalitetom, ali i zalaganjem. Podjednako je jak u centrali i po krilu, kad ga prođe umor i kad bude potpuno fit dosta očekujem od njega u realizaciji.“

Odbrana je odigrala solidno protiv Ukrajinaca, a najviše je grešio onaj od kojeg se to najmanje očekuje – Adi.

„Toške je bio besprekoran, Brigel odličan, Mikić iznenađujuće siguran s obzirom na to da je zbog povrede preskočio prva tri meča. Ali, Adijeva opuštenost je nedopustiva. Dve poprečne lopte u noge rivalu su zaista kardinalne. I Ninkov, Bajko i Đole su se uspavali kod gola Ukrajinaca. Međutim, odbrana Zvezde ostaje “visoko” jer naša filozofija se svodi na dominaciju i napad.“

Mijailović je prema svemu, blizu prvih 11.

„Igraće najbolji. Pitate me za malog Mićka Mijailovića i ja vam opet kažem: još je dete, bio je najbolji igrač u četiri utakmice i blizu je startnog tima. Pokazao je najviše na toj poziciji zadnjeg veznog koja je po meni najteža i najbitnija u timu. On ima i rešenje i miran pas, sve zatvori, služi kao “martinela”,a još voli i da se pojavi pred protivničkim golom. Nema veze što ima 18 godina. Igraće dok, po mom mišljenju, bude bio najbolji na toj poziciji.“

Ma, fudbalske greške u igri me ne zabrinjavaju. Dešavaju se i dešavaće se pogrešni pasovi, umorni su momci, neće bežati lopta Evandru pred golom kad dođe do svežine. Međutim, mene zabrinjavaju taktičke greške pojedinaca jer ne ispoštuju ono što im je rečeno u svlačionici. Recimo, Adi napravi dve kardinalne greške poprečnim loptama i svaka bolja ekipa bi nam zbog toga dala gol. To me zabrinjava i ljuti, mada kad prođe dva-tri sata budem realniji jer je Zvezda jesenas imala drugačije zahteve, svi su bili srećni pobedom od 1:0. Ovo je nova Zvezda, u kojoj ja preferiram više pobedu od 4:2. Ne treba biti nestrpljiv, treba nam vremena – jasan je Prosinečki.

Pored odličnih partija Tošića, Ignjatijevića, Mijailovića, Kadua, prvo ime bio je Kristijano Borha. Snažan u duelu, agresivan, odličan tehničar odigrao je skoro bez greške uz desnu napadačku aut liniju.

– Doveden je da pravi razliku i on je to činio. Prezadovoljan sam njegovom igrom, kvalitetom, ali i zalaganjem. Podjednako je jak u centrali i po krilu, kad ga prođe umor i kad bude potpuno fit dosta očekujem od njega u realizaciji.

BAŠ ME BRIGA ZA MAMIĆA HRVATSKI novinari su posetili Prosinečkog u “Kalisti”. Postavili mu nekoliko nezgodnih pitanja, ali su dobili i adekvatne odgovore. Robi je rekao da neće da politizuje svoj rad u Zvezdi i povezuje ga sa gostovanjem Dinama u Prištini. Nije čak ni želeo da govori o seobi svoje porodice u Beograd, ali ih je ujeo kao kobra izjavom da je Zvezda daleko veći klub od Dinama i da se “to ne može meriti, ničim, i nekad, a ni sad”. Na opasku da se takva izjava neće svideti Zdravku Mamiću, Robi je uzvratio: “Briga me za Mamića”!

Zvezdina odbrana se polako pomera ka centru, a u postavi: Mikić, Adi, Tošić i Ignjatijević samo jedan je bio za kritiku.

– Toške je bio besprekoran, Brigel odličan, Mikić iznenađujuće siguran s obzirom na to da je zbog povrede preskočio prva tri meča. Ali, Adijeva opuštenost je nedopustiva. Dve poprečne lopte u noge rivalu su zaista kardinalne. I Ninkov, Bajko i Đole su se uspavali kod gola Ukrajinaca. Međutim, odbrana Zvezde ostaje “visoko” jer naša filozofija se svodi na dominaciju i napad.

Ćosić je dosta dobro odigrao u drugom delu, zadovoljan je Robi, o štoperu neće da priča iako još postoji šansa da do 8. februara dođe “onaj pravi”.

– Igraće najbolji. Pitate me za malog Mićka Mijailovića i ja vam opet kažem: još je dete, bio je najbolji igrač u četiri utakmice i blizu je startnog tima. Pokazao je najviše na toj poziciji zadnjeg veznog koja je po meni najteža i najbitnija u timu. On ima i rešenje i miran pas, sve zatvori, služi kao “martinela”,a još voli i da se pojavi pred protivničkim golom. Nema veze što ima 18 godina. Igraće dok, po mom mišljenju, bude bio najbolji na toj poziciji.

Повезане вести

6 comments

Comments are closed.