Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

Tinejdžer Mijailović najbolji na pripremama

Robert Prosinečki

Mladi Srđan Mijailović, 17-odišnjak koji je priključen pripremama Crvene zvezde ove zime, je prema rečima Roberta Prosinečkog najbolji igrač u dosadašnjem toku priprema.

„Ozbiljno računam na Mićka i ne samo to, smatram da je on u prethodne četiri utakmice bio naš najbolji igrač. On je već sada zreo igrač, a ja ne želim da govorim o tome da li će biti standardan na proleće ili ne. Samo od njega to zavisi. Sa nepunih 18 godina, on igra fenomenalno, ima mirnoću u pasu, sve pokriva, ispravlja tuđe greške, glumi martinelu…  Samo neka tako nastavi. On igra malo drugačije i što je još važnije, igra na najtežoj poziciji u timu. Frajer je tu da zatvori kada treba, pa da doda, pa onda da pokrije, pa da oduzme loptu, pa da se priključi napadu… Ja zaista mislim da je to najteža pozicija u fudbalu i to sam rekao njemu i Isahu. Biće im jako teško ako budu igrali na tom mestu onako kako ja budem tražio“, istakao je naš trener.

Ono što će najviše radovati naše navijače, jeste Robijeva uzjava da ga nečije godine uopšte ne interesuju, nego samo kvalitet i znanje, te će u prvom timu konačno priliku dobiti nove generacije našeg podmlatka.

„Uopšte me ne zanimaju nečije godine. Mene zanima ko je najbolji, a najbolji će igrati. Na sve to, momak je Zvezdino dete, što može da bude samo plus“, rekao je Robi.

„Ozbiljno računam na Mićka i ne samo to, smatram da je on u prethodne četiri utakmice bio naš najbolji igrač“, rekao je Prosinečki novinarima u osvrtu na utakmicu, u sredu uveče.

„On je već sada zreo igrač, a ja ne želim da govorim o tome da li će biti standardan na proleće ili ne… Samo od njega to zavisi. Sa nepunih 18 godina, on igra fenomenalno, ima mirnoću u pasu, sve pokriva, ispravlja tuđe greške, glumi martinelu… Samo neka tako nastavi“, bio je pun hvale Robi za svog najmlađeg prvotimca.

Prosinečki smatra da njegova mladost nije prepreka i nema nameru da strahuje od toga da ga ubaci u vatru kada bude bilo najgušće. Uostalom i njemu su to uradili sa samo 18 godina, kada je stigao u Crvenu zvezdu…

„Uopšte me ne zanimaju nečije godine!“, izričit je Prosinečki.

„Mene zanima ko je najbolji, a najbolji će igrati. Na sve to, momak je Zvezdino dete, što može da bude samo plus“, dodao je Robi.

Ipak, ne želi da povlači paralelu između svog i Mijailovićevog stila igre.

„On igra malo drugačije i što je još važnije, igra na najtežoj poziciji u timu. Frajer je tu da zatvori kada treba, pa da doda, pa onda da pokrije, pa da oduzme loptu, pa da se priključi napadu… Ja zaista mislim da je to najteža pozicija u fudbalu i to sam rekao njemu i Isahu. Biće im jako teško ako budu igrali na tom mestu onako kako ja budem tražio…“, kaže Prosinečki.

Повезане вести

8 comments

Comments are closed.