Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаОдбојка

Novi rekord crveno-belih odbojkašica

Jelena Blagojević

Odbojkašice Crvene zvezde neprikosnovene su u domaćim okvirima, a nedavnim susretom protiv nekadašnjeg velikog rivala, ekipe Jedinstva iz Užica, igračice trenera Ratka Pavličevića postavile su rekord koji će teško neko nekada nadmašiti. Bila je to 40! (četrdeseta) uzastopna pobeda crveno-belih devojaka u domaćem prvenstvu, a s`obzirom da će barem do kraja tekućeg šampionata teško neko osvojiti i set protiv naših devojaka za očekivati je da se taj skor vrlo brzo popne i na kotu 50.

Povodom navedenog rekorda, kao i ubedljive pobede nad Užičankama, kapiten naših odbojkašica Jelena Blagojević je izjavila:

– Stvarno smo davno prestale da se opterećujemo brojanjem pobeda. Naravno, uvek smo srećne zbog nove, zbog nastavka niza nepobedivosti, a mislim da je jedan od razloga svega i taj što maksimalno respektujemo svakog rivala, u svaki meč ulazimo maksimalno koncentrisano, a tako je bilo i protiv Jedinstva. Želele smo da dokažemo da je onaj gubitak boda bio samo loš dan. Bez obzira što smo ubedljivo prve, imamo prostora za napredak. Ritam sa manje utakmica koristimo da popravimo taktičke, ali i tehničke stvari. Dolaze novi mečevi, a nadam se i još bolja izdanja Crvene zvezde. Imamo sve predispozicije da nivo igara podignemo na još viši nivo. Nismo nikada jurile rekorde, ali svakako imamo nameru da kao generacija ostavimo dubok trag u našem klubu i u srpskoj odbojci.

Повезане вести