Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

Otkud Krneta u Zvezdi

Jovan Krneta

Mnoge ljubitelje fudbala je juče iznenadila vest o prelasku kapitena svih mladjih selekcija „večitog rivala“, Jovana Krnete, u Crvenu zvezdu. Komšijski navijači su brže-bolje, iz želje da kako lepše zaspu, tako i umanje zadovoljstvo onim našim navijačima koje je ova vest veoma obradovala, odmah istakli kako je razlog taj što njega Partizan – nije želeo. Da rezimiramo, brani crno-bele boje godinama, kapiten u svim selekcijama, član reprezentativnih selekcija, pozvan na probu u PSV Ajndhoven.. i ne treba matičnom klubu jer je.. netalentovan?

Ili je možda bolji drugi izgovor, u kojem se kaže da Krneta nije trebao klubu jer su tamo već Krstajić (koji verovatno završava karijeru na kraju sezone), Savić (za kojeg se čeka najviša ponudu da bi bio prodat), Stanković (koji je jedva omirisao teren ove jeseni) i „nezaustavljivi“ Marko Jovanović, kojeg klub pokušava da proda već godinu dana.

Stvar je malo drugačija. Jovan je pre samo godinu dana prekomandovan u prvi tim komšija, tada kao stipendista, i od stručnog štaba i saigrača dobio pohvale na račun zalaganja i talenta. Stručni štab je predložio profesionalni ugovor, a mladi fudbaler je za tu priliku angažovao menadžera, koji igraču nije dozvolio da isti i potpiše. Kakvi su uslovi bili tog ugovora, ne bih vam znao reći, ali bih vam znao reći da zbog odbijanja da potpiše ugovor Krnete kasnije nije bilo ni u prvom timu, ni u Teleoptiku, nego tek u mlađim kategorijama Partizana, gde je Krneta trenirao, čekao, i odakle je, posle isteka stipendijskog ugovora, bez dinara obeštećenja „sleteo“ na Marakanu.

Fudbaleri mlađih kategorija su decenijama unazad menjali crveno-beli i crno-beli dres, i na ovog mladog momka treba svakako gledati značajno drugačije nego na recimo dolazak Petrovića, Jovanovića ili nekoga drugog iz komšijskog tabora, sa čime bi se verujem usprotivio svaki navijač Crvene zvezde. Istina, i meni su najdraži igrači koji uz kvalitet vole našu Zvezdu, te bih bio najsrećniji da upravo takvih 11 istrčava na teren svake nedelje. Međutim, ako me pitate gde bih želeo da igra kvalitetan fudbaler (kao recimo Adi, Kastiljo, Evandro..), koji ne navija ni za nas ni za Partizan (a Jovan nikada nije izjavio da je navijač crno-belih, koliko znam), onda naravno da bih ga radije video kod nas.

Повезане вести

2 comments

Comments are closed.