Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаОдбојка

Одбојкашице вечерас за титулу

Црвена звезда има меч лопту да одбрани титулу, али и да освоји свој 26 трофеј намењен победнику Србије. У финалној серији плеј-офа пуленке Ратка Павличевића воде 2:0 против суботичког НИС Спартака, али да би и у трећем сусрету изашле као победнице, требаће да пруже и више од сто одсто својих могућности.

На Маракани верују у квалитет црвено-белих девојака, а Тамара Ракић, нови капитен Црвене звезде очекује можда најбољу партију свог тима. Она је у претходним мечевима била прави лидер, својом смиреношћу и сигурном игром била је једна од заслужних за другу победу Звезде у својим „Шумицама”.

Каква су очекивања пред сутрашњи меч?
– Водимо 2:0 и сигурно да је психолошка предност на нашој страни. Међутим, идемо у Суботици да одиграмо најбољу утакмицу у финалној серији. Претходне две су биле тешке, што не значи да треће неће, али ми свакако идемо са надом да ћемо већ сада завршити првенство – каже искусни примач црвено-белих нагласивши да је свака утакмица прича за себе:

– Нисмо имали времена између утакмица да се радујемо победама јер све брзо иде. Јесмо победиле али ништа није готово. Тек када победимо трећу утакмицу можемо да кажемо да смо направиле нешто. Овако 2:0 у принципу јесте велика предност али не значи још ништа.

Да ли сматрате да вам је и Спартак помогао својим грешкама, да дођете до победа?
– Знате како, грешили су и они и ми у кључним тренуцима. Међутим, мислим да смо у тим ситуацијама ми имали више храбрости. То говори и четврти сет при њиховом вођству од 24:21 када смо успели да стигнемо и победимо.

По мишљењу многих стручњака, ви сте одиграли можда најбољу утакмицу у целој сезони?
– Добро, сви смо подједнако допринели тој победи. Не могу да кажем да сам једина заслужна. Све девојке су желеле победу као и ја, вероватне ове утакмице јесу мотив да се одигра најбоље што се може.

Са таквим мотивом идете и сада у Суботицу?
– Наравно. Нема места за страх, идемо да победимо и ту трећу утакмицу. Зашто бисмо уопште имали неку тензију, у предности смо.

Шта очекујете од Спартакове игре, запретили су да ће на домаћем терену да вас намуче?
– Они су стварно изузетно квалитетна екипа, то показује и резултат и чињеница да су у другом овосезонском финалу. Верујем да ће дати све од себе, зато не можемо да идемо са том намером, трећа је утакмица, лако ћемо. Они ће сигурно играти најбоље што могу, али ми исто тако треба да пружимо отпор, покажемо нашу најбољу игру и самим тим ће победа бити слађа.

Како вам се чини игра Звезде у финалној серији, чак су се и Кубура и Лукић опустиле?
– Из утакмице у утакмицу, чак и из тренинга у тренинг изгледа све боље. Можда је у првој утакмици изгледало да смо стегнути, али хајде да правдамо да је то била прва утакмица. Међутим, због ситуације смо морале да се међусобно подржавамо, тако да су све девојке међу њим аи Милица и Николина, су се долично уклопиле.

Очекујете верне Делије из Суботице?
– Наравно да очекујем јер нам они увек у Суботици помогну да дођемо до победе. Не знам колико ће их бити због фудбалског дербија, али верујем да они који воле одбојку доћи на трибине.

Повезане вести

1 comment

DELIJA апр 11, 2012 at 10:23

OVIM DEVOJKAMA TREBA PODRSKA,TAKO DA DELIJE IZ SUBOTICE IMATE ZADATAK!!!

Reply

Leave a Comment