Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

У сусрет 174. вечитом дербију

Фудбалери Црвене звезде гостују вечитом ривалу у оквиру 9. кола првенства Србије, а дуел је на програму у понедељак од 19 часова.

МЕЂУСОБНИ СУСРЕТИ

Први вечити дерби је одигран давне 1947. године, а наш клуб је славио у гостима резултатом 3:4. Најубедљивија победа против Партизана је остварена 17. новембра 1968. године, а црвено-бели су тада тријумфовали са 6:1.

Одигране су у историји укупно 173 првенствене утакмице, а статистика иде у корист црвено-белих. Као победници смо изашли на 68 мечева, 57 пута је било нерешено, док смо претрпели 48 пораза, а укупна гол разлика износи  240:205 у корист нашег тима.

Претходне сезоне су се под вођством садашењег шефа струке – Владана Милојевића ова два клуба састала три пута. На првој првенственој утакмици су наши момци поделили бодове са црно-белима (2:2), док су у другој славили са 3:2. У дуелу који је одигран у полуфиналу Купа Србије смо били доминантни и победили резултатом 2:0.

БУДИ ДЕО ЗВЕЗДЕ

Сви навијачи који буду желели уживо да прате наше момке могу купити карте у недељу (од 10 до 18 часова), као и на дан утакмице, а цена улазнице износи 800 динара за северну трибину, док ће у оптицају бити и карте за запад (улаз А).

Сви навијачи нашег клуба који неће моћи да бодре уживо своје миљенике, ће моћи директан пренос утакмице да посматрају на каналу Арена Премиум 1 од 19 сати.
Програм на Звезда ТВ можете пратити путем нашег студија, а можете бити уз нас током, као и после утакмице уз анализу и изјаве актера дуела.

ФОРМА ЕКИПА

Изабраници Владана Милојевића се налазе на лидерској позицији у првенству, а у уводних седам кола су забележили шест тријумфа и само један нерешени исход. Крајем августа је наша екипа савладала Боде Глимт и пласирала се у нови формат Лиге шампиона, а у премијерној утакмици прве фазе су поражени од Бенфике резултатом 1:2. Иако су били статистички доминантнији у свим параметрима одолели су Португалци налетима црвено-белих и отишли кући са три бода.

Наш вечити ривал је европску одисеју завршио у квалификацијама. Прво је у Лиги шампиона испао од Динама из Кијева у другом колу, затим од Лугана у Лиги Европе, да би у плеј-офу Лиге Конференције од њега била боља екипа Гента. У домаћем шампионату се налазе на седмом месту, а у шест одиграних утакмица имају три тријумфа, два пута су поделили бодове, док су пораз забележили у претходном колу на гостовању ОФК Београду – 3:2.

ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

На голу се налази Александар Јовановић, док бедем испред њега чине Михајло Илић и Нихад Мујакић. Десни бок држи Александар Филиповић, а на супротној страни се налази Марио Јурчевић. На средини терена могу се наћи Стефан Ковач, Кервин Аријага, али и искусни израелски интернационалац Бибарс Натхо. Тројац иза нападача најчешће чине Гајад Захид, Алдо Калулу и Ибрахим Зубаиру, док је најистуренији играч тима Ђорђе Јовановић. Са клупе шансу вребају Немања Николић, Александар Шћекић, Јунг-јун Гох, Немања Трифуновић, Жоао Грималдо и Вукашин Ђурђевић.

СУДИЈЕ МЕЧА

Главни судија: Новак Симовић

Први помоћник: Никола Ђоровић

Други помоћник: Милош Симовић

Четврти судија: Ненад Минаковић

ВАР: Павле Томић

АВАР: Урош Стојковић

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Субота:

18:00 Чукарички – Јединство 2:1

18:00 ТСЦ – Нови Пазар 5:2

20:00 Напредак – Младост 1:2

Недеља:

19:00 ИМТ – Војводина

19:00 Раднички – Спартак

20:00 Железничар – ОФК Београд

Понедељак:

Раднички 1923 – Текстилац

The post У сусрет 174. вечитом дербију appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment