Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Нека се историја Звезде и Бенфике понови

Зна Црвена звезда како се игра против Бенфике на Маракани јер смо 19. септембра 1984. славили са 3:2, а апсолутни херој био је стрелац хет-трика Рајко Јањанин.

Сусрет одигран пре 40 година, почео је у нешто ранијем термину – од 16 часова и 30 минута. Била је то прва утакмица двомеча ова два тима у оквиру првог кола Купа европских шампиона. Трибине су биле пуне, а наши играчи спремни да победе утакмицу. На терену се налазило следећих 11 у црвено-белом: Ивковић, Елснер, Крџевић, Кривокапић, Милетовић, Јанковић, Крмпотић, Николић, Халиловић, Мркела, Шестић, док је на клупи седео Гојко Зец.

Наш тим је од самог старта стварао велике проблеме фудбалерима Бенфике, а искусна португалска екипа се плански повукла, те стрпљиво чекала своје прилике из контранапада, што је и уродило плодом. Резултат на полувремену је гласио 0:2, а онда је на сцену ступио Рајко Јањанин.

Материјализовао је досуђен пенал у 57. минуту утакмице и тиме дао додатну енергију навијачима на „Маракани“. Већ у 77. минуту је Звезда и изједначила, а поново је са пенала био прецизан Јањанин. Минут касније, поменути играч је комплетирао хет-трик на асистенцију Милоша Шестића и тако поставио коначан резултат.

Много је куриозитета и симболике када је реч о утакмици између Црвене звезде и Бенфике, а 40 година касније сви звездаши верују да ће се историја поновити.

The post Нека се историја Звезде и Бенфике понови appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment