Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Црвена звезда – Напредак 2:0 (1:0)

Славили су фудбалери Црвене звезде против Напретка у оквиру осмог кола Суперлиге Србије резултатом 2:0 и у одличном расположењу дочекуемо Бенфику у четвртак. Поготке за тим Владана Милојевића постигли су Бруно Дуарте и Мирко Иванић.

Црвена звезда – Напредак 2:0 (1:0)

Стадион: „Рајко Митић“.

Судија: Павле Илић.

Стрелци: Дуарте у 29. и Иванић у 47. минуту.

Жути картон: Букорац (Напредак).

Црвени картон: Игњатовић (Напредак).

Црвена звезда: Глазер, Мимовић, Лековић, Дркушић, Сеол, Крунић, Елшник (од 63. Далсио), Иванић (од 86. Максимовић), Силас (од 63. Радоњић), Олањинка (од 79. Л. Илић), Дуарте (од 63. Ендиаје).

Резерве: М. Илић, Ђига, Далсио, Л. Илић, Шљивић, Максимовић, Пруцев, Јовановић, Радоњић, Ендиаје.

Напредак: Балевић, Крстић, Букорац, Вукајловић (од 66. Ћирковић), Караклајић, Остојић, Игњатовић, Стоиљковић (од 58. Обрадовић), Маринковић, Петковић (од 79. Чубра), Тошески (од 66. Марјановић).

Резерве: Прековић, Бубањ, Јовић, Марјановић, Миливојевић, Ћирковић, Миличић, Ђековић, Чубра, Обрадовић, Милетић.

Пред почетак утакмице одржан је минут ћутања Бори Ђорђевићу, а уједно је и на северној трибини била кореографија посвећена легенди српске рок музике и великом навијачу Црвене звезде. Још један доказ да легенде никада не умиру, већ живе вечно у нашим срцима.

По први пут ове сезоне се на голу нашао Глазер, а у стартној постави су били Силас и Крунић, који су за само неколико минута могли до првенаца, али је Балевић у оба наврата добро интервенисао. Добру прилику имао је Силас и у 12. минуту када је шутирао после додавања Иванића са 10 метара, а затим гађао и из одбитка, али су прво Балевић, затим и Букорац интервенисали. Притискала је Звезда све време противника, а најчешћа ситуација из првог полувремена је била та у којој Елшник стоји на корнеру и центрира, али су гости успевали да неутралишу опасне прекиде. Силас је био најзаслужнији за изнуђен пенал у 29. минуту када је Маринковић после његовог центаршута играо руком, а сигуран извођач био је Бруно Дуарте. Практично се играла викторија пред голом Напретка, али је Звезда на одмор отишла са голом предности, иако је Иванић имао добру прилику у 41. минуту после продора и центаршута Мимовића. Нашао се офанзивац нашег тима пред голом, али је Балевић добро интервенисао, као и два минута касније када је Олањинка распалио са 20 метара. Нигеријац је и у 45. минуту имао добру прилику када је убацио лопту Иванић у петерац, али је добро стајао Крстић и отежао ударац нашем офанзивцу.

Звезда је у 47. минуту удвостручила предност и то преко Мирка Иванића. Елшник је центрирао из корнера, лопта је качила Стоиљковића, а на другој стативи се нашао Иванић и рутински погодио. Мучио је Силас дефанзивце Напретка, па је у 55. минуту и обишао Балевића, али је отишао сувише искоса, те није био у прилици да шутира. Одиграо је повратну за Дуартеа, али није дошло до промене резултата. Није Силаса хтео гол ни у 59. минуту када је одлично шутирао из слободног ударца, али тик поред стативе. Троструку измену је направио Милојевић па су се на терену нашли Далсио, Ендиаје и „стари-нови“ играч нашег тима – Радоњић.

Имао је и Глазер посла у 67. минуту када је Караклајић гађао ближи угао, а поуздани чувар мреже прочитао намеру офанзивца Напретка и рефлексно одбранио. Одличну прилику имао је Ендиаје у 75. минуту када је у паду гађао, из близине, али не из тако добре позиције, што је било довољно голману Напретка да исконтролише покушај. Пробио је Мимовић сјајно и минут касније, те упутио оштар пас у петерац где је спремно чекао Ендиаје, али је Балевић у последњем тренутку качио и променио смер лопте. Затресла се и статива у 82. минуту када је Радоњић шутирао са ивице казненог простора, након још једног доброг продора Мимовића. У финишу меча шансу је добио и талентовани Максимовић, који је уписао прве минуте за Црвену звезду ове сезоне.

The post Црвена звезда – Напредак 2:0 (1:0) appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment