Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Кадети преокретом до победе у Суботици

Екипа Црвене звезде гостовала је суботичком Спартаку у оквиру петог кола кадетске лиге Србије, те дошла до победе, резултатом – 1:2. Доминирали су изабраници Слађана Николића, а до победе су стигли након преокрета, головима у 89. и 90. минуту меча. Хероји црвено-белих су били Алекса Петровић и Павле Крстић, који су головима донели веома важну победу нашим момцима.

Спартак – Црвена звезда 1:2 (0:0)

Стадион: Градски стадион, Суботица.

Судија: Марко Гњатовић.

Стрелци: Лукић у 81. минуту за Спартак, а Петровић у 89. и Крстић у 90. минуту за Црвену звезду.

Жути картони: Јањатовић, Малешевић (Спартак), Петровић (Црвена звезда).

Спартак: Мајсторовић, Цветковић (од 90. Амиџић), Симоновић, Малешевић, Мичић, Мишковић, Јањатовић (од 72. Раденковић), Митић, Тапишка, Мученски (од 46. Лукић), Миливојевић (од 65. Гојковић).

Црвена звезда: Радановић, Паповић (од 66. Вранић), Ивковић, Бауцал, Јовановић (од 57. Крстић), Журић, Мрваљевић (од 57. Карановић), Милашиновић, Петровић, Суботић (од 90. Николић), Дамјановић (од 77. Стрика).

Отворили су црвено-бели овај меч на начин на који су желели. Агресиван пресинг је уродио плодом, те је Дамјановић имао ситуацију „1 на 1“, али је Мајсторовић успео да изађе као победник из тог дуела. Изабраници Слађана Николића су играли заиста добро, прилике су се низале, а само је гол фалио да крунише одличан период игре наших кадета. Дефанзивна линија Звезде је стајала заиста високо, те тако омогућавала нашим вихорним нападачима да „кампују“ испред гола Суботичана. Имао је прилику Алекса Петровић у 16. минуту, али се Мајсторовић разбранио, те му је „скинуо“ тај покушај, као и Журићев ударац два минута касније. Након центаршута Јовановића, шутирао је Петровић, али је гађао поред гола. Наставио је да парадира голман Спартака и у 22. минуту, када је атрактивно шутирао Мрваљевић са ивице петерца, али је мрежа домаћих остала нетакнута. Постепено, како је прво полувреме одмицало, прилике нашег тима су постајале све опасније, али је фалило мало среће да се затресе мрежа Суботичана. Петровић је имао нову прилику у 36. минуту, шутирао је са ивице казненог простора, а Мајсторовић је остао нерешива енигма за наше момке, који су доминирали у првом делу ове утакмице.

Почетак другог дела утакмице је изгледао пресликано као крај првог полувремена. Наши кадети су доминирали у поседу, те нападали, али је фалио завршни пас. Прву велику прилику у другој половини меча имао је поново Петровић, који се најбоље постављао за ударце на овој утакмици. Овог пута, у 59. минуту, шутирао је главом, али је по ко зна који пут голман домаћег тима био на висини задатка.

У последњој трећини меча, изабраници Слађана Николића су покушали да другачијим приступом пробију бункер ривала. Високим пресингом је било немогуће савладати противника који се брани са свих 11 играча иза лопте, те су наши момци почели са краћим пасовима из последње линије, не би ли извукли играче у плавим дресовима са њихове половине. Тај начин игре је доносио резултат у виду опаснијих прилика. У 77. минуту, Бауцал је прошао по левом боку, те центаршутем упослио Дамјановића, а стамени нашпадач црвено-белих је шутирао мало преко гола. По самом уласку у игру је „стопостотну“ прилику имао и Стрика, али је лопта још једном завршила преко гола који је чувао Мајсторовић. Спартак је повео голом Лукића у 81. минуту утакмице.

Примљени гол је дао додатну знагу нашим играчима у самом финишу утакмице, те је Алекса Петровић коначно пробио „бедем“ Спартака у 88. минуту утакмице, када је феноменално шутирао са 20 метара и погодио мрежу, те први пут учинио да Мајсторовић буде немоћан. Овај погодак је отворио врата играчима у црвено-белом, који су по постизању првог гола, мрежу затресли и други пут. Након „хируршки“ прецизног додавања у простор који је послао Стрика, Павле Крстић је ишао до краја, те предриблао голмана Спартака, а затим затресао небрањену мрежу домаћина.

The post Кадети преокретом до победе у Суботици appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment