Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Омладинци се прошетали Суботицом

Омладинска екипа Црвене звезде, рутински је савладала Спартак у Суботици резултатом 1:3 у оквиру петог кола првенства. Стрелци за тим Ненада Милијаша били су Дарије Маркочевић, Василије Костив и Андреј Младеновић који је постигао фантастичан погодак, док су асистентски салдо појачали Страхиња Стојковић и Урош Ђорђевић.

Спартак – Црвена звезда 1:3 (1:2)

Стадион: Градски стадион, Суботица.

Судија: Данило Николић.

Стрелци: Трајковић у 17. минуту за Спартак, а Маркочевић у 20, Костов у 28. и Младеновић у 50. минуту за Црвену звезду.

Жути картони: Павловић, Јоцић (Спартак), Младеновић, Ранковић, Фол (Црвена звезда).

Спартак: Минић, Зонић, Војновић, Пушкар, Макаји, О. Малиновић (од 82. М. Малиновић), Трајковић, А. Павловић (од 79. Хесе), Буганик (од 69. Ђурковић), Јоцић (од 46. Грбић), У. Павловић (од 57. Вујовић).

Црвена звезда: Драшкић, Стојковић, Рогановић, Фол, Ристовски (од 81. Илић), Гаштаров (од 57. Тошић), Младеновић (од 64. Рамадани), Костов, Тасић (од 46. Ранковић), Ђорђевић (од 73. Тегелтија), Маркочевић.

Повели су домаћи у 17. минуту преко Трајковића, али као да је то додатно мотивисало пулене Ненада Милијаша да узму ствари у своје руке. Костов је већ у следећем нападу имао добру прилику, али је Звезда до изједначења дошла за само три минута. Нанизао је Костов тројицу фудбалера Спартака, а затим је лопта стигла до Дарија Маркочевића који је рутински савладао Минића. Ређале су се шансе пред голом Спартака, а ударци Костова и Младеновића завршили су изблокирани, док су константне претње бивали Ђорђевић и Тасић по боковима.

Није се дуго чекало да Звезда потпуно преокрене резултат, а стрелац је био Василије Костов у 28. минуту. Тасић је додавањем у празан простор „избацио“ Стојковића који је центрирао за Костова, а талентовани офанзивац из прве погодио угао. Ударац са дистанце је у 38. минуту опробао и Гаштаров, али се на паузу отишло са голом предности са наш тим.

Већ на старту другог полувремена, видели смо нови гол за Звезду, а стрелац је био Андреј Младеновић. Ђорђевић је „вукао“ напад, и ослободио простор за Младеновића коме је потом одложио лопту петом, а везиста нашег тима постигао прелеп погодак, погодивши само рашље Минићевог гола.

Доминирала је Звезда, ређале су се шансе, а вредно помена било је и у 84. миуту када је Ранковић пронашао центаршутем Стојковића на десном боку, а вихорни дефанзивац гађао поред стативе. Могао је Костов да погоди и у надокнади, али је и ово било сасвим довољно да се направи сјајна увертира за Лигу шампиона за младе.

The post Омладинци се прошетали Суботицом appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment