Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

У сусрет противнику – Напредак

Фудбалери Црвене звезда ће угостити Напредак на стадиону ”Рајко Митић” у оквиру осмог кола Суперлиге Србије, што ће означити укупно 50. по реду сусрет црвено-белих и Крушевљана.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Наш тим се са наредним ривалом састајао у 68 наврата, а црвено-бели су били бољи у чак 49 одиграних мечева, бодове смо поделили 15 пута, док су само четири утакмице завршене победом крушевачког тима.

Први дуел датира још из давне 1947. године, када је наша екипа гостовала Напретку и славила са убедљивих 4:1.

Претходни меч ове две екипе је одигран 16. маја 2024. године, прошле сезоне у оквиру плеј-офа првенства. Однели смо тријумф у Крушевцу са 4:0, а голове су постигли Никола Кнежевић, Александар Катаи, док је два пута затресао мрежу Урош Сремчевић.

БУДИТЕ УЗ ЗВЕЗДУ

Капије Маракане ће бити отворене за све навијаче, који ће имати прилику да испуне стадион на прослави 61. рођендана Звездине куће.

Сви навијачи који неће бити у прилици да уживо бодре наше шампионе против крушевачког Напретка, ће моћи да гледају утакмицу  осмог кола Суперлиге Србије на Арени Премиум 1 од 20 часова, као и путем Звездиног студија на клупској телевизији.

Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут.

ФОРМА ЕКИПА

Наш тим је лидер на табели са 16 освојених бодова, на шест одиграних утакмица. Црвено-бели су однели пет победа и уписали један реми, док гол разлика гласи 19:4. Тиме су изабраници Владана Милојевића најефикаснији тим у лиги, а уједно екипа са најбољом одбраном. Црвена звезда се пласирала у Лигу шампиона елиминацијом Боде Глимта, док смо на последњем мечу у првенсту пред репрезентативну паузу победили Раднички 1923 са 0:1, захваљујући поготку Мирка Иванића.

Напредак заузима девето место на табели домаћег шампионата са осам освојених бодова. Екипа Горана Стевановића је на седам утакмица два пута победила, остварила исто толико ремија и претрпела три пораза, уз гол разлику 8:10. Крушевљани се не налазе у идеалном расположењу пред долазак на Маракану, с обзиром на то да су изгубили од ОФК Београда на свом терену у претходној рунди са 1:3. Једини гол за Напредак на том сусрету је постигао Филип Крстић.

ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Напредак игра у формацији 5-4-1. На голу је чувар мреже рођен у Аранђеловцу, искусни Милоје Прековић. Бедем од петорице играча испред њега чине штопери Стефан Букорац, Јован Маринковић и Никола Миличић, док су на бековским местима Никола Вукајловић и Урош Игњатовић. Везним редом маневришу Милош Тошески, Филип Крстић и Михајло Петковић, а испред њих као креатор игре дејствује Душан Стоиљковић. Позиција нападача је резервисана за Николу Караклајића. Опције са клупе су искусни Небојша Бастајић, Марко Обрадовић, Марко Шарић, Матеја Бубањ, прекаљени Саша Марјановић, Владимир Милетић…

СУДИЈЕ

Главни судија: Павле Илић.
Први помоћник: Слободан Павловић.
Други помоћник: Немања Петровић.
Четврти судија: Јован Шегрт.
ВАР: Милош Милановић.
АВАР: Ђорђе Максимовић.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ:

Петак:
19:00 Спартак – ИМТ

Субота:
18:00 Војводина – Железничар
20:00 Младост – Раднички 1923

Недеља:
17:00 Нови Пазар – Чукарички
19:00 ОФК Београд – Партизан
19:00 Текстилац – ТСЦ

Понедељак:
20:00 Јединство Уб – Раднички Ниш

The post У сусрет противнику – Напредак appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment