Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Упознајте Звездиног ривала – Бенфика

Први тим са којим ће се Црвена звезда састати у овогодишњем издању Лиге шампиона је један од најтрофејнијих португалских клубова – Бенфика.

Великан из Португала је основан давне 1904. године. У богатој историји, oсвојили су чак 85 трофеја, што их ставља на друго место по броју пехара у Португалу. У својим витринама имају: два трофеја Купа европских шампиона, 38 трофеја португалског националног првенства, 26 трофеја португалског купа, седам трофеја португалског лига купа и девет трофеја Суперкупа Португалије.

Црвена звезда се кроз историју састала само два пута са једним од најтрофејнијих клубова. Оба меча су одиграна у шеснаестини финала Купа европских шампиона. Први сусрет је одигран на Маракани, Звезда је славила резултатом 3:2. Поменуту утакмицу је обележила невероватна партија Рајка Јањанина, који је хет-триком донео нашем тиму победу. Нажалост, у реванш утакмици Бенфика је славила резултатом 2:0, те је прошла у наредну фазу такмичења.

Нови тренер Бенфике је Бруно Лаж. Потписао је уговор са португалским великаном пре само неколико дана, те још увек није водио тим у званичној утакмици. Прошли шеф струке је био Роџер Шмит, који је инсистирао на формацији 4-2-3-1. Игра се, код сад већ бившег тренера Бенфике, базирала на индивидуалном квалитету играча по боковима. У прва четири кола португалске лиге, Бенфика се налази тек на седмом месту на табели, уз остварене две победе, један нерешен исход и један пораз.

Бенфика најчешће наступа у следећем саставу: Трубин – Бах, Отаменди, Силва, Карерас – Бареиро, Флорентино – Престињани, Ди Мариа, Кокчу – Павлидис. Са клупе шансу чекају: Бајрами, Араухо, Ренато Санчез, Рего, Артур Кабрал… Највећи квалитет поседују у офанзиви, те играчи попут Павлидиса, Ди Марие, Артура Кабрала, Рената Санчеза представљају највећу претњу по наш тим.

The post Упознајте Звездиног ривала – Бенфика appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment