Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Звезда донела 9 милиона евра српском фудбалу

Уласком Црвене звезде у Лигу сампиона, Уефа ове сезоне одобрава 9 милиона евра из свог фонда солидарности за помоћ у изградњи инфраструктуре клубова Суперлиге у Србији.‍

‍По основу претходних учешћа нашег клуба од 2017. године, српски фудбал је финансиран већ са преко 15 милиона евра од стране Уефа, што чини укупно преко 24 милиона евра доприноса Црвене звезде српском фудбалу само по овом основу.

Још једном је наш клуб показао да не игра само за звездаше и своје успехе, већ за целокупан српски фудбал. Кровна органицазија европског фудбала новац даје на основу пласмана Црвене звезде у најелитније такмичење, а треба истаћи да УЕФА сама одлучује како се новац троши.

Црвено-бели су у последњих осам година чак четири пута били учесници групне фазе Лиге шампиона, док су у преостала четири наврата наступали у Лиги Европе. На сјајном европском путу, који још увек траје, Црвена звезда је побеђивала Ливерпул, Олимпијакос, Јанг Бојс, Ред Бул Салзбург и још много клубова који су сада високо рангирани на листи УЕФА.

Ове сезоне је поражен Бодо Глимт, учесник четвртфинала Лиге конференције и екипа која је константно у групној фази европских такмичења. Након једног гола заостатка, на Маракани су мрежу за пролаз погађали Бруно Дуарте и Урош Спајић.

The post Звезда донела 9 милиона евра српском фудбалу appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment