Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Звездаши на каљењу – Максимовић наставио да доминира

У викенду за нама, чак осам играча на позајмицама из Црвене звезде уписало је наступе у својим клубовима. Као и неколицину пута ове сезоне, највише су се истакли Вељко Милосављевић и Андрија Максимовић, који су се већ профилисали као понајбољи фудбалери Графичара. Истакли су се и Едмунд Адо и Ебенезер Анан, који својим врхунским партијама настављају да доносе позитивне резултате екипи ОФК Београда.

‍У седмом колу Суперлиге Србије, екипа ОФК Београда је гостовала у Крушевцу, тиму Напретка. Фудбалски клуб са Карабурме је славио резултатом 1:3, а у тој победи учествовало је чак три играча позајмљена од стране Црвене звезде. У стартној постави нашао се само Едмунд Адо, већ стандардно најбољи везни играч ОФК Београда. И на овој утакмици је као и на свакој претходној, својим искуством и својим израженим атлетским предиспозицијама, те техничким квалитетима, доносио прекопотребну мирноћу у везном реду „Романтичара“. Био је један од најзаслужнијих играча за ову победу. На паузи између два полувремена, на терен је ушао Ебенезер Анан. Играч који својим квалитетом заслужује стартних 11, али га је тренер, овог пута сачувао као „џокера“ за друго полувреме. Умало то да му се исплати већ у 55. минуту утакмице, када је Анан искористио своју продорност, те прошао целу одбрану Напретка сам, али су изједначење промашили његови саиграчи. У игру је у 74. минуту ушао и Никола Митуљикић, те је на терену ујединио Звездин „трио“ и наставио да са њима, својим квалитетом, прави велике проблеме својем противнику.

Јован Митуљикић је одиграо три минута у победи Новог Пазара над Јединством (3:1), и за то време успео својом свежином да додатно намучи ривала.

У победи Чукаричког над Текстилцем, резултатом 3:0, свој „печат“ је оставио и Урош Кабић. У игру је ушао у 72. минуту утакмице, и за кратко време на терену показао да има квалитет да буде огромна конкуренција крилним играчима из стартних 11 у екипи са Бановог брда. Својим сјајним позиционирањем је долазио у прилике за шут, али овог пута није имао довољно среће да постигне погодак.

У петом колу Суперлиге Србије, на терену Омладинске школе Црвене звезде, екипа Графичара је рутински савладала Смедерево, резултатом 2:0. У том подвигу, учествовала су три фудбалера на позајмици из Звезде. Играч утакмице је поново био Андрија Максимовић, који пружа вансеријске партије у дресу Графоса. Звездин Меси вуче све конопце у игри Графичара, и својим начином игре доприноси да Звездин развојни тим игра врло офанзиван и атрактиван фудбал. Постигао је и први гол на овој утакмици хируршки прецизним ударцем који ни најбољи светски голмани не би могли да одбране. Током целе утакмице се спуштао у последњу линију одакле је започињао сваки напад, а затим лепршаво у транзицији избацивао противнике из игре, те проигравао своје саиграче. Вељко Милосављевић је на позицији штопер, одиграо веома искусно, те учинио да буде без превеликих „трзавица“ по тим Марка Неђића. Урош Сремчевић је такође одиграо солидну партију и својим добрим позиционирањем је константно отварао простор за своје саиграче из везног реда.

ЗВЕЗДАШИ НА КАЉЕЊУ:

Иван Гутеша (Графичар) – без наступа у победи над Смедеревом (2:0)
Вељко Милосављевић (Графичар) – 90 минута у победи над Смедеревом (2:0)
Ебенезер Анан (ОФК Београд) – 45 минута у победи над Напретком (1:3)
Лука Стојсављевић (Словен) – без наступа у поразу од Вождовца (5:0)
Едмунд Адо (ОФК Београд) – 90 минута у победи над Напретком (1:3)
Андрија Максимовић (Графичар) – 90 минута у победи над Смедеревом (2:0)
Никола Митуљикић (ОФК Београд) – 16 минута у победи над Напретком (1:3)
Јован Митуљикић (Нови Пазар) – 3 минута у победи над Јединством (3:1)
Урош Кабић (Чукарички) – 18 минута у победи над Текстилцем (3:0)
Мухамед Умар (Вршац) – без наступа у ремију са Радником (1:1)
Иван Никчевић (Инђија) – без наступа у поразу од Младости ГАТ (1:3)
Урош Сремчевић (Графичар) – 73 минута у победи над Смедеревом (2:0)

The post Звездаши на каљењу – Максимовић наставио да доминира appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment