Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Силас у Црвеној звезди!

ФК Црвена звезда обавештава јавност да је нови фудбалер нашег клуба Силас Катомпа-Мвумпа који стиже на једногодишњу позајмицу из Штутгарта, уз могућност откупа.

Силас је рођен 6. октобра 1998. године у Киншаси, главном граду ДР Конга. Прве сениорске кораке направио је у француском Паризу, за који је на 35 мечева уписао 11 голова уз две асистенције, након чега је Штутгарт брзо реаговао и ангажовао га, тада као двадесетогодишњака и најбољег фудбалера Лиге 2. За Штутгарт је наступао пуних пет сезона и има фантастичну статистику – 132 утакмице и 35 голова. Етаблирао се као један од најбољих фудбалера нашег ривала у Лиги шампиона, али и читаве Бундеслиге.

Нема сумње, реч је о једном од најбржих фудбалера у Европи који успешно може да покрива готово све позиције у нападу и који атлетским способностима прави разлику на највећим утакмицама. Успешно је наступао и као десно, и као лево крило, и као центарфор, па у неколико наврата и као предњи везни. За репрезентацију ДР Конга је уписао 16 наступа уз један погодак и нема дилеме да ће бити велико појачање за Црвену звезду.

The post Силас у Црвеној звезди! appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment