Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Иванић: Важна победа, растемо као тим

Сви знамо ко је и шта је Мирко Иванић за Црвену звезду, а на утакмици против Радничког 1923 је показао да је класа вечна, тиме што је маестралним поготком решио питање победника и донео нам важна три бода.

-Утакмица високог интензитета, са много дуела, стартова, удараца. Раднички је квалитетан тим, изузетно дисциплиновано играју, али смо заслужили победу и драго ми је да смо је остварили. Били смо у тешком ритму, пре неколико дана смо играли можда и најважнију утакмицу у 2024. години, али смо упркос томе доминирали против Радничког и тријумфовали. Веома су важне овакве утакмице, поготово на гостовањима када морамо да пробијамо „бедем“, оне праве највећу разлику у тој трци за титулу, тако да ту увек посматрам резултат, али мислим да је био и добар фудбал. Утисак ми је да растемо као екипа и да играмо све боље и сигурније. Сада нас чека репрезентативна пауза, што је добра прилика да додатно тренирамо и спремимо се за паклен распоред који имамо у септембру. Радујемо се Лиги шампиона, биће то одличне утакмице за све звездаше – уз осмех ће Иванић.

Бранио се домаћин, утакмица је била и више него тврда и цртало се да би ударац са дистанце заправо ту могао да реши питање победника. Имала је Звезда изгледне прилике, али се голман Радничког разбранио, и успевао апсолутно све да заустави до тог 85. минута када је Иванић, који је претходно ушао са клупе на терен одлучио да преузме одговорност. Епилог? По ко зна који пут је донео победу нашем клубу.

Ушао је на терен у 61. минуту уместо Олањинке и заузео позицију предњег везног фудбалера који више делује по левој страни. Све више се стезао обруч око гола Радничког, да би у 85. минуту после соло-продора, фудбалер из Бачког Јарка нашао Лијескића на „погрешној“ нози и са ивице казненог простора погодио ближи угао, док је чувар мреже ривала очекивао ударац на другу страну.

Био је то укупно 80 гол Иванића на 270 одиграних утакмица, тако да меч у Горњем Милановцу има и додатну симболику за њега. Извесно је да би до краја сезоне могао у клуб 300, а зашто да не и у клуб 100 када су голови у питању.

The post Иванић: Важна победа, растемо као тим appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment