Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Јовичић: Звезда може до историјских резултата

Легендарни нападач Црвене звезде и неко ко зна како се игра против Барселоне на Маракани је Зоран Јовичић. Осврнуо се на Звездин двомеч са Бодеом, али и на све оно што наш клуб чека у Европи.

‍- Двомеч против Бодеа је тактичко ремек-дело Владана Милојевића. Паметно је у Норвешкој препустио посед опасном ривалу ког сви потцењују. Нико ко игра у европским такмичењима редовно, се не може сматрати лаким противником, тако да је његов тактички приступ у првој утакмици био једини исправан. И поред нешто слабијег почетка другог полувремена, постигли смо гол који нам је дао ветар у леђа. Реванш је заиста био невероватан, сви играчи су изгледали сјајно. Владан Милојевић их је одлично физички и тактички спремио, одавно Звезда није играла такав пресинг. Жао ми је једино што нисмо победили реалним резултатом, а то је бар три, четири гола разлике. Све у свему велики, и пре свега заслужен успех – закључио је Јовичић.

Звезда је јуче добила својих осам ривала у новом формату Лиге шампиона.

– Допада ми се нови формат, заиста је сјајан. Више утакмица значи више прилика за доказивање. Последњи меч се игра у јануару тако да сада сви презиме у Европи. Биће више јаких утакмица, више дербија, што за нас навијаче Црвене звезде много значи. На жребу смо прошли добро, можда је могло лакше, али је могло и теже, мада, нема у Лиги шампиона слабих противника. То је све на папиру, али сви играју озбиљан фудбал – објаснио је.

Црвена звезда је извукла Барселону на домаћем терену, а Зоран Јовичић их добро познаје.

– Много је времена прошло од тад, фудбал се променио. Барселона је тада по многима имала најквалитетнији тим у историји клуба – Роналдо, Блан, Гвардиола, све су то највећа светска фудбалска имена. Данас су такође веома добар тим, али нису толико доминантни као раније.

Та утакмица је ушла у историју Црвене звезде, а по мишљењу легендарног нападача и предстојећа „прети“ да буде слична.

– Страшна утакмица, радо је се сећам. Надиграли смо их тада, стварно смо учинили да им не буде свеједно. На трибинама је било преко 90 хиљада навијача, њихова подршка је учинила ту ноћ посебном. Против Боде Глимта је такође било нестварно, видело се да су се гости уплашили. Неће ни Барселони бити лако, нити било коме ко дође на наш стадион. У тој атмосфери се нико не сналази, сада можда не може да стане толико људи као 1996, али су навијачи још увек најбољи на свету. Звезда има одличан стручни штаб и тим, те никога не треба да респектује. Ако се понови игра из плеј-офа за Лигу шампиона, не сумњам да ћемо доћи до историјских резултата – закључио је Јовичић.

The post Јовичић: Звезда може до историјских резултата appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment