Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Моћ Маракане – Каират 2021

Играла је Црвена звезда у сезони 2021/2022, квалификације за Лигу шампиона, а противник јој је у другом колу била екипа Каирата. У помало необичној атмосфери, јер су на трибинама била присутна само деца, Звезда је успела да направи још један велики европски преокрет, а надамо се да ће тако бити и сутра од 21 час.

Прва утакмица одиграна је 21. јула 2021. године у Алматију, највећем граду Казахстана. Овом резултатском изненађењу је присуствовало седам хиљада људи. Изабраници Дејана Станковића нису успевали да искористе пружене прилике, док их је њихов противник материјализовао. Казахстанци су изашли као победници из прве утакмице, резултатом 2:1. Голове су постигли Хосе Канте и Маки Бањак, а за Звезду је једини погодак постигао такође фудбалер Каирата – Дино Микановић.

За Црвену звезду су на тој утакмици играли: Милан Борјан, Милан Гајић, Радован Панков, Александар Драговић, Милан Родић, Секу Саного, Ненад Крстичић, Мирко Иванић, Александар Катаи, Ел Фарду Бен и Милан Павков. Са клупе су помогли: Гелор Канга, Луис Диони и Аксел Бакајоко, а шеф струке је био, већ поменути – Дејан Станковић.

Узвратни дуел играо се 28. јула 2021. године на нашој Маракани. Као последица казне европске куће фудбала, на стадиону су се окупиле само најмлађе присталице црвено-белих, спремне да понесу своју екипу до још једног историјског подвига, и већ много пута виђеног – магичног европског преокрета.

У црвено-белом су на овом мечу играли: Милан Борјан, Радован Панков, Александар Драговић, Милан Родић, Марко Гобељић, Секу Саного, Гелор Канга, Мирко Иванић, Александар Катаи, Филипо Фалко и Луис Диони. У игру су још ушли: Милан Гајић, Ненад Крстичић, Марко Лазетић, Ел Фарду Бен и Никола Крстовић.

Од првог изведеног ударца са центра игралишта, у ваздуху се осећала позитивна енергија. Сви на стадиону, од играча, до деце на трибинама, били су сигурни у Звездин квалитет, те су веровали у велики преокрет и пролаз у наредну рунду такмичења.

Да не буде тензија и нервозе, постарао се Александар Катаи, јер је већ у деветом минуту донео предност Црвеној звезди. Након неспретног испуцавања лопте гостију из Казахстана, Катаи је феноменално шутирао са 20 метара десном ногом. Погодио је малу мрежу и није оставио никакве шансе Данилу Устименку да одбрани тај ударац. Звезда је тим поготком поравнала укупни резултат и прешла у водећу позицију, за право одушевљење најмлађих звездаша.

Наставили су црвено-бели са добром игром и доминацијом на терену. Она је дошла на наплату у 21. минуту утакмице, када је на асистенцију Александра Драговића, Луис Диони одлично шутирао са ивице шеснаестерца и погодио за 2:0.

Мирно је Звезда отишла на велику паузу после нове мајсторије Александра Катаиа. „Пројектилом“ из слободног ударца са 25 метара, је донео и трећи гол црвено-белима, који су већ тад решили питање победника. Међутим, нису првотимци Звезде одустајали од агресивне и нападачке игре. Нови, четврти, погодак је стигао на самом почетку другог дела утакмице, преко Мирка Иванића.

Акција је почела феноменалним стартом Милана Родића, који је украо, а затим и проследио лопту до популарног „Миће“. Њему после није било тешко да матира голмана Каирата у ситуацији један на један. Коначан резултат од 5:0, укупно 6:2, поставио је Филипо Фалко у 56. минуту, када је након сјајног „соло“ продора, акцију крунисао голом.

The post Моћ Маракане – Каират 2021 appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment