Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОстало

Звездини џудисти посетили децу учеснике кампа „Србија те зове“

Само неколико дана од остварења историјских резултата на Олимпијским играма у Паризу, Звездини џудисти Страхиња Бунчић, Марица Перишић и Милица Жабић одлучили су да обрадују децу – учеснике спортског кампа „Србија те зове“– посетом и дружењем у Дому ученика средњих школа „Патријарх Павле“ у Београду. Младе спортске наде, деца узраста 12 до 15 година, претежно са простора Косова и Метохије и Републике Српске учесници су мампа који се одржава пету годину заредом са циљем да се младима из дијаспоре пружи могућност да боље упознају Србију и упознају се са најбољим спортистима наше земље.

Како су истакли Звездини Олимпијци, волели би да својим примером подстакну младе спортисте да следе своје снове како би, можда, једног дана, и они осветлали образ Србије на престижним светским такмичењима.

Велика част и задовољство је што смо сданас овде дошли да подржимо ту децу која су дошла из дијаспоре. Желимо да се упознамо са њима, да се дружимо и да осете припадност нашој земљи и да Боже здравља, када једном буду успешни у томе чиме се баве, да се одлуче да се боре и да играју за Србију рекао је Страхиња Бунчић.

Марица Перишић српска трофејна џудисткиња истакла је да важност бављења спортом од најлађих дана.

Као неко ко долази из велике фамилије, где имам млађе сестре и браћу, који су сви у спорту, видети овако нешто и овакво интересовање за џудо и генерално за спорт, ја мислим да то показује да смо на правом путу. Деца треба што више да се играју и да се занимају за спорт, а не да буду у кућама. мислим да то треба да се што више пропагира, посебно због здравља, физичког и менталног истакла је Марица Перишић.

Милица Жабић Звездина трофејна џудисткиња истакла је традиционално, сваке године посећује младе у кампу „Србија те зове“.

Мени није први пут да сам овде. Са великом радошћу сам овде да се дружим са децом из дијаспоре. Надам се да ће и у будућности бити више оваквих манифестација, где ћемо моћи да упознамо што више деце, која ће имати прилику да се угледају на нас, спортисте рекла је Милица Жабић.

Младе спортске наде, деца узраста 12 до 15 година, претежно са простора Косова и Метохије и Републике Српске, дочекали су прослављене џудисте са одушевљењем и овацијама. Упознавање са херојима српског спорта доказало им је да је остварење великих циљева могуће, једногласно потврђују.

Камп „Србија те зове“ удружење „Спортстарс“ организује пети пут, а ове године окупља око 300 деце из дијаспоре, навео је Дамјан Јовић, државни секретар у Министарству спољних послова. Он се захвалио џудистима јер су својом подршком показали најмлађим спортистима да су им врата Србије отворена.

Управа за дијаспору, Министарство спољних послова подржава овај пројекат, из године у годину видимо да је све више деце овде. Ту тенденцију планирамо и да наставимо. Планирамо да овде лета проводе сва наша деца која су спортисти, баве се спортом у дијаспори, да их окупљамо овде, да међу њима тражимо нове шампионе, који ће прославити Србију борећи се на спортским такмичењима широм света у наредним годинама рекао је Дамјан Јовић.

The post Звездини џудисти посетили децу учеснике кампа „Србија те зове“ appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment