Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Подржи Звезду до “стотке” против Младости

Наш клуб ће у оквиру другог кола домаћег првенства у актуелној сезони дочекати екипу Младости у суботу, 27. јула од 20 сати. Посматрајући историјат сусрета ова два клуба Црвена звезда је постигла против тима из Лучана чак 96 голова, па тек четири поготка недостају нашем тиму да стигне до троцифреног броја, када ја реч о головима у првенству и купу.

Звезда је најефикаснија против Младости била на мечевима у којима смо постизали пет голова. Први пут је то било у сезони 1996/97, када смо извојевали победу са 2:5 у Лучанима. Други пут смо стигли до популарне “петарде” у такмичарској години 2017/18, када смо такође на гостовању под вођством Владана Милојевића тријумфовали истим резултатом, док се у листу стрелаца уписао и актуелни првотимац Лука Илић на асистенцију Бранка Јовичића. До треће победе са постигнутих пет голова смо стигли у сезони 2021/22, у тренерском мандату Дејана Станковића. Црвено-бели су тада на гостујућем терену славили са 5:1, а дуел ће остати упамћем по хет-трику Александра Катаија, који је уједно и најефикаснији играч против екипе из Лучанa.

Импозантан податак представља чињеница да смо непоражени у међусобним дуелима са наредним опонентом у 21. веку. Укупно црвено-бели су постигли 10 голова у националном купу и 86 у првенству, те ће суботњи меч против екипе из Лучана бити права прилика за све звездаше да уживају у верујемо још једној сјајној утакмици изабраника Владана Милојевића.

The post Подржи Звезду до “стотке” против Младости appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment