Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

У сусрет противнику – Јединство Уб

Фудбалери Црвене звезде ће на старту сезоне, у суботу, 20. јула од 20 часова, дочекати екипу Јединства са Уба у оквиру првог кола Суперлиге Србије на стадиону “Рајко Митић”.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Црвена звезда и Јединство су у историји оба клуба одиграли седам пријатељских дуела. Статистика је на страни нашег клуба и износи шест победа, уз један реми. Први дуел смо одиграли 1969. године на Убу, а меч је завршен са 1:1, док смо се последњи пут са Убљанима састали 1995. године у победи од 2:0.

Занимљиво да је од седам дуела чак шест одиграно на Убу, док смо само једном били домаћини у Београду. Укупна гол разлика износи 30:5 у корист наше Звезде.

БУДИТЕ УЗ ЗВЕЗДУ

Карте су доступне онлајн путем ЛИНКА, док ће продаја на шалтерима Маракане бити доступна на дан утакмице од 12 часова до почетка меча.

Цене карата су следеће:

Север – 400 динара
Исток – 500 динара
Запад – 700 динара
Трибина Синиша Михајловић – 1400 динара

Навијачи који неће бити у прилици да уживо бодре изабранике Владана Милојевића ће моћи да посматрају дуел преко студија на каналу Звезда ТВ, као и Арени Премиум 1 од 20 сати. Такође, можете бити уз наш меч центар на Звездиној апликацији, те из минута у минут пратити ток дуела.

ФОРМЕ ЕКИПА

Црвена звезда брани трофеј шампиона државе, а са високим амбицијама црвено-бели крећу у сезону 2024/25. Фудбалери нашег тима су одрадили врло интензивне припреме у два дела. Први је био одрађен на Златибору, а посвећен подизању физичке припреме, док је други више био наклоњен тактичко-техничким, на којима смо радили током боравка у Русији. Одиграли смо и четири контролна меча, те редом савладали Младост из Лучана (1:0), те на турниру у Санкт Петербургу екипу Сочија (2:0), Зенит (2:1), и претрпели пораз од Таљареса (1:0).

Јединство са Уба је остварило историјски пласман у највиши ранг спрског фудбала, те су овосезонски дебитанти у Суперлиги. Убљани су одрадили припреме у Мађарској, где су боравили од 24. јуна до 6. јула, те су за тај временски интервал одиграли два контролна меча. Прво су ремизирали са Паксом на дуелу који је завршен без голова, а потом су изгубили од румунског Отелула са 1:0.

ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Први избор на голу екипе Јединства је капитен Иван Јовановић, али је алтернатива презимењак и „бонус“ Вукашин. Штоперски тандем би требало да чине Александар Богдановић и Димитрије Аћимовић, док ће на месту бекова бити Кристијан Бошковић и Урош Савковић, појачање из Мачеве. У везном реду ће деловати искусни двојац – Милош Станојевић и Марко Адамовић, а испред њих Огњен Димитрић. Бокови су намењени Немањи Додеровићу и Матији Митровићу, а у срцу напада ће бити Аргентинац – Томас Перез.

СУДИЈЕ МЕЧА

Главни судија: Александар Живковић
Први помоћник: Марко Ђуричић
Други помоћник: Никола Антић
Четврти судија: Андрија Стојановић
Делегат: Раденко Стевовић
ВАР: Милан Стефановић
АВАР: Бојан Бановић

ОСТАЛЕ УТАКМИЦЕ

Петак:
19:00 Ранички 1923 – Железничар
21:00 Напредак – Партизан

Субота:
20:00 Младост – ОФК Београд
20:00 Чукарички – Раднички Ниш

Недеља:
17:30 Нови Пазар – Спартак
19:30 Текстилац – Војводина
19:30 ТСЦ – ИМТ

The post У сусрет противнику – Јединство Уб appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment