Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Јовановић: Једва чекам утакмице на Маракани

Млади фудбалер нашег клуба – Лазар Јовановић је сумирао досадашњи део припремног периода, али и истакао да са нестрпљењем ишчекује да истрчи на Маракану.

Прикључио сам се екипи на Златибору и могу да кажем да су припреме изузетно напорне. Међутим, нисам ни очекивао да ће бити другачије. Играчи су ме лепо прихватили, као што сам и рекао доста њих знам и од раније, како млађе, тако и старије. Брзо сам се уклопио у тим – истакао је Лазар Јовановић.

Говорио је талентоватни фудбалер и о саиграчима.

– Много ми значи подршка старијих играча, пре свега када ми идоли попут Катаија и Мирка Иванића приђу и посаветују ме.

Иако су припреме напорне Јовановић је истакао да ужива у сваком тренутку.

– Ово су ми треће припреме, када је реч о сениорском фудбалу. Прве сам одрадио са непуних 17 година, али морам да истакнем да је доста теже у Црвеној звезди. То је мој осећај, мислим да се више тренира, ради, има више трчања и рада на кондицији. Такође морам да истакнем да сам дошао спреман на припреме, па ми то не представља велики проблем. Од раније сам упознат са радом на тактици, али сваки нови тим и тренер доносе другачије захтеве, трудим се да се прилагодим што пре и што боље.

Осврнуо се крилни нападач и на меч против Сочија.

– Мислим да смо добро одиграли, били смо бољи, уз то и имали контролу над противником. Што се тиче гола, Шљивић је добро прошао по десној страни, упутио је центаршут, а ја сам осетио да ће лопта стићи до мене, нашао сам се у доброј позицији и постигао гол. Сваки погодак и победа, доносе доста самопуздања и мени лично, као и тиму, што ће нам сигуран сам помоћи у наставку сезоне.

Највећу подршку Лазар Јовановић добија од породице.

– Породица наравно, тата, браћа и мајка. Отац ми је такође био фудбалер, често ме саветује и то ми заиста много значи. Трудим се да га увек послушам, све што ми каже, говори ми добронамерно.

Припреме се ближе крају, а млади фудбалер истиче да се радује мечевима на Маракани.

Једва чекам утакмице на Маракани, већ сам једном играо на Звездином стадиону, био је то неописив осећај, када сам видео толико навијача. Атмосфера је увек невероватна – закључио је Јовановић.

The post Јовановић: Једва чекам утакмице на Маракани appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment