Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Црвена звезда – Сочи 2:0 (2:0)

Славили су фудбалери Црвене звезде на првој пријатељској утакмици одиграној у Русији против екипе Сочија резултатом 2:0. Питање победника је било решено већ у првом полувремену када је Шериф Ендиаје искористио додавање Далсија, а Лазар Јовановић одбитак након ударца Шљивића, те постигао првенац и поставио коначан резултат.

Црвена звезда – Сочи 2:0 (2:0)

Стадион: „Газпром Арена“, Санкт Петербург, Русија.

Судија: Иван Абросимов (Русија).

Стрелци: Ендиаје у 38. и Јовановић у 44. минуту.

Жути картони: Канга (Црвена звезда), Кравстов (Сочи).

Црвена звезда: Гутеша, Мимовић, Ђига (од 70. Ђурић), Лековић (од 70. Милосављевић), Родић (од 70. Радојевић), Далсио (од 70. Хванг), Илић (од 57. Канга), Шљивић (од 46. Кнежевић), Јовановић (од 70. Максимовић), Катаи (од 46. Анан), Ендиаје (од 70. Сремчевић).

Сочи: Дегтев (од 68. Заболотњи), Макарчук (од 68. Зајка), Магал, Суслов (од 68. Литвинов), Марсело (од 68. Кожемјакин), Начо, Левин (од 68. Макаров), Кравтсов (од 78. Бурмистров), Крамарић (од 68. Мартовој), Сафронов, Гаурирапа.

‍У добром расположењу су фудбалери Црвене звезде дочекали прву припремну утакмицу у Русији, у оквиру купа који организује наш пријатељски клуб Зенит и у ком још уз домаћина, учествује и екипа Таљареса. Пред почетак меча чули смо химне Србије и Русије, а капитен нашег тима на данашњем мечу био је Александар Катаи.

Прву велику прилику Звезда је имала већ у другом минуту када је Катаи проиграо Ендиајеа, али се Дегтев добро позиционирао и „скратио“ угао, те га је наш нападач погодио у раме. Запретила је Звезда четири минута касније после оштрог корнера који је извео Илић, а Катаи је био најближи лопти, но, није успео да је захвати како је желео. Мирно је било на терену до 25. минута када је Крамарић гађао са ивице казненог простора тик поред стативе Гутешиног гола, који је претходно добро интервенисао после слободног ударца Сочија.

Поново је комбинација Илић-Катаи из корнера унела немир у казнени простор домаћих, али се све завршило ударцем Лековића из одбитка, након чега је свиран офсајд у 29. минуту. Показао је Шљивић део свог репертоара када је у 32. минуту у контри предриблао неоклико фудбалера Сочија, али са ивице казненог простора гађао у Дегтева. Звезда је дошла до заслужене предности у 38. минуту када је Далсио дугом лоптом надмудрио читаву одбрану Сочија и „избацио“ Шерифа Ендиајеа „један на један“ са голманом Дегтевим, кога је снажни Сенегалац предриблао и савладао. Константно је Јовановић дриблинзима мучио противнике по десној страни, а оно што у 43. минуту није успео када је Дегтев ногом одбранио ударац након слалома, учинио је 60 секунди касније. Шљивић је био тај од кога је све кренуло, ушао је са леве стране у казнени простор, наместио се на десну ногу и снажно гађао, а лопта се одбила до Лазара Јовановића који је уписао првенац у дресу Звезде.

Милојевић је у другом полувремену променио формацију, па су наши првотимци заиграли са три играча у последњој линији, а трака је отишла око руке Милана Родића. Одушевљавао је Јовановић све сјајним дриблинзима по десном боку, и утисак је био да кад год је лопта у ногама талентованог офанзивца, нешто ће се конкретно десити испред противничког гола. Покушао је Кнежевић у 58. минуту са ивице казненог простора након продора Анана, али је лопта завршила преко гола.

Шансу су потом имали фудбалери Сочија када је Левин добро гађао угао, али Гутеша још боље одбранио. Гутеша је добро бранио и у 65. минуту када је Крамарић гађао, али таленотовани чувар мреже показао да му не пада концентрација, упркос томе што се константно играло пред голом Сочија. Могао је Мимовић да се упише у стрелце у 69. минуту када се нашао испред казненог простора ривала, али шутирао преко гола. Звезда је данас имала и трећег капитена на мечу, јер је трака отишла око руке Гелора Канге када је Родић изашао са терена. Милојевић је младим снагама указао шансу у финишу сусрета, али се резултат до краја меча није мењао.

The post Црвена звезда – Сочи 2:0 (2:0) appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

krvavi zvezdas-DE јул 6, 2024 at 09:23

OD SVIH OMLADINACA SAMO JE LAZAR JOVANOVIĆ IGRAČ ZA ZVEZDU..KAD SAM PRIČAO DA NIKADA NEĆE BITI IGRAČI ADZIĆ,GAVRIĆ,MOTIKA,NIKOLIĆ itd SVI ME PLJUVALI..E SADA VAM KAZEM:KNEŽEVIĆ,SREMČEVIĆ,ŠLJIVIĆ,RADOJEVIĆ,itd nikada i nigde neće igrati osim voše i tsc

Reply

Leave a Comment