Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОстало

„Црвено-бела крв“ 30. пут – Првог дана скупљено 323 јединица крви

У Медија центру стадиона „Рајко Митић“ је одржан први дан јубиларне 30. акције под називом „Црвено-бела крв“, а прикупљено је 323 јединица крви.

Армија Звездиних навијача је имала могућност да покаже хуманост тиме што ће донирати крв онима којима је то најпотребније. Апел нашег клуба према звездашима је наишао на позитивне реакције, јер је првог дана на Маракани прикупљено 165 јединица крви. Акцију “Црвено-бела крв”, коју Црвена звезда спроводи већ 12 година уз сарадњу са Институтом за трансфузију крви Србије, је подржао и наш првотимац Милош Дегенек, као и капитен кошаркашког клуба Бранко Лазић. Сви навијачи, који су показали хуманост на делу, су награђени симболичном наградом у виду ваучера у “Делије шопу” и Звездином мајицом.

Акција је одржана и на шест других локација, прецизније у градовима Републике Српске, а то су: Требиње (32 јединице крви), Бијељина (33), Приједор (35), Добој (19), Сарајево (19), Бања Лука (20).

Наглашавамо да је ово период године када је велики дефицит давања крви, те је веома важно да се баш сада сви они који желе да донирају крв одазову, јер је реч о критичном времену, као и да једна јединица крви може да спаси и до три живота.

Звездаши, акција се наставља и сутра (петак 28. јун) на стадиону „Рајко Митић“ од 10 до 18 сати, када ће сви звездаши моћи да учествују у важној утакмици и спасу нечији живот!

Крв могу да дају све особе узраста од 18 до 65 година. Потребно је да буду здраве, наспаване, да обедују пре давања крви и да не буду под дејством алкохола или неких других опијата. Интервал између давања крви треба да буде три месеца за особе мушког, односно четири за особе женског пола.

The post „Црвено-бела крв“ 30. пут – Првог дана скупљено 323 јединица крви appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment