Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоНајновије

Јуниорке Црвене звезде шампионке Србије

Ватерполисткиње Црвене звезде рођене 2005. године и касније, освојиле су титулу шампиона Србије за јуниорке, пошто су на финалном турниру победиле Палилулу 16:12 и Војводину 24:6.

Црвену звезду су представљале: Мина Миленковић, Андреа Лазовић, Милица Негић, Ива Маринковић, Анастасија Илић, Бојана Дамјановић, Уна Јеленић, Јована Радоњић, Ирина Трбанос, Јана Јанковић, Нађа Миленковић, Александра Антанасијевић и Тијана Лукић, која је била и капитен екипе, а екипу је са клупе предводила Драгана Ивковић.

У утакмици са Палилулом, црвено-беле су повеле са 5:1 у првој четвртини и ту разлику су одржавале до завршнице другог периода, када је Палилула пришла на “-2”. Звезда се одвојила на 9:6, али је Палилула потом заиграла боље и после само 90 секунди је стигла до изједначења (9:9). После три четвртине било је 10:10, а Звезда је средином одлучујућег периода сломила отпор противника када је поново стекла три гола предности (14:11) и ту предност је до краја одржала. Уна Јеленић и Тијана Лукић су са по три гола биле најефикасније, док су Андреа Лазовић, Ива Маринковић, Јована Радоњић и Нађа Миленковић додале по два поготка. Код Палилуле су са по пет најрасположеније биле Ана Андрејић и Ника Ратковић.

У другом колу Звезда је имала много лакши задатак против Војводине, коју је савладала са убедљивих 24:6. После само осам минута игре било је убедљивих 9:1 и Звезда је до краја увећавала разлику. Јована Радоњић је са седам голова била најефикаснија, Тијана Лукић је додала четири, а по три поготка постигле су Андреа Лазовић, Јана Јанковић и Нађа Миленковић.

The post Јуниорке Црвене звезде шампионке Србије appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment