Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Иза југа Маракане – Млађи пионири и петлићи шампиони

Млађи пионири и петлићи Црвене звезде су у викенду за нама освојили домаће првенство. Дечаци које са клупе предводе Славиша Шуша и Дејан Шиљковић су крунисали одличну сезону шампионским одличјем и наговестили да је сјајна будућност пред њима и Звездом.

Млађи пионири Црвене звезде су у оквиру последњег кола првенства савладали новобеоградски Раднички резултатом 0:7 и овом победом заслужено освојили шампионску титулу. Момци које су током ове сезоне предводили Славиша Шуша (главни тренер), Марко Јовановић (помоћни тренер) и Небојша Манојловић (тренер голмана), супериорно су освојили Лигу млађих пионира без иједног пораза, уз 12 победа, један реми и гол разлику 68:7, а треба истаћи и да су црвено-бели били најмлађа екипа у првенству, с обзиром на то да су у тиму имали чак четири дечака рођених 2011. године (Берић, Банковић, Јевтић и Радивојевић). Хет-трик је у последњем колу уписао распуцани Лав Радојевић, који је новим погоцима потврдио позицију најбољег стрелца екипе, уз чак 18 постигнутих голова, а осим њега, прецизан је био и Филип Обрадиновић, који је уписао два поготка, као и Вук Југовић и Алекса Рајић, који су постигли по један гол.

Са друге стране, петлићи Црвене звезде су ремизирали са Земуном на гостујућем терену резултатом 1:1, а бод је био довољан изабраницима Дејана Шиљковића да потврде шампионску позицију на табели. Гол за црвено-беле је постигао Угљеша Догањић, док је асистенцију уписао Михајло Банковић.

Звездини петлићи су до титуле дошли са девет победа, једним ремијем и без пораза, а на 10 одиграних утакмица су постигли 41 гол, док су примили само три. Најбољи стрелац екипе је Вељко Берић са 13 постигнутих голова, а прате га Михајло Банковић и Угљеша Догањић са седам.

За екипу Дејана Шиљковића су ове сезоне наступали: Малиновски, Калинић, Јевтић, Фаркаш, Ђурић, Тумбасевић, Бојић, Гојковић, Радивојевић, Стојковић, Тривуновић, Берић, Банковић, Пушкаревић, Прибановић, Догањић, као и Витакић и Да Силва који су годину дана млађи од својих саиграча.

Стручни штаб: Дејан Шиљковић (главни тренер), Марко Петковић (помоћни тренер), Димитрије Павловић (кондициони тренер) и Никола Кораћ (тренер голмана).

The post Иза југа Маракане – Млађи пионири и петлићи шампиони appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment