Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаКошарка

Црвено-бели нападају Крсташе

Утакмицом против екипе БКК Раднички у недељу од 18 сати у дворани Шумице кошаркаши Црвене звезде ДИВА настављају такмичење у Агрожив Супер лиги Србије. Црвено-бели на старту домаћег шампионата имају максималан учинак, две утакмице и исто толико победа и по сваку цену желе да остану на том нивоу и после гостовања Крсташима.

Изабраници Светислава Пешића имали су прилике да се упознају са квалитетима БКК Радничког и то на завршном турниру Купа Радивоја Кораћа у Нишу када су црвено-бели славили резултатом 88:74:

– Веома су озбиљна екипа, играју са свих 12 играча, а тренер Драган Николић воли да користи све расположиве снаге јер на тај начин током свих 40 минута држи висок ритам – почео је причу Никола Марковић и додао:

– БКК Раднички је изразито шутерска екипа, прсечно шутирају 20 тројки по утакмици, то је једно од њихових најјачих оружја. Тога морамо посебно да се припазимо, јер смо видели колико су били убитачни ван линије 6,75 у мечу са крагујевачким Радничким. Убацили су чак 13 тројки, уз одличан проценат реализације и захваљујући томе направили су прво велико изненађење у Супер лиги. Управо у том дуелу са Радничким су показали да могу да се носе са тимовима из АБА лиге. Играју веома агресивно, доста трче и сигуран сам да никоме неће бити лако да их победи, па ни нама. Ипак, желимо да наставимо наш победнички низ, а на њихову агресивност сигуран сам да ћемо одговорити још агресивније, да ћемо бити веома мотивисани и да ћемо се потрудити да пружимо максимум.

Марковић је истакао још један додатни квалитет Крсташа:

– Њихова додатна снага лежи у чињеници да су на окупу већ неколико година. Тој компактној целини пред старт Супер лиге придодали су МВП-ија КЛС-а Дарка Балабана и искусног Шљиванчина. Мислим да се одлично познају и да имају праву хемију у екипи – нагласио је Марковић.

Борбени крилни кошаркаш Звезде у Супер лиги пружа врло добре партије: Просечно бележи 13 поена и 9,5 скокова по мечу:

– То су само две утакмице, а ја само покушавам да испуним све задатке које пред мене поставља тренер Светислав Пешић. Не оптерећујем се личлним учинком, већ само размишљам о победи екипе. Добро смо стартовали. Супер лига је кратко такмичења које траје два месеца, а наш циљ је познат. Међутим, не размишљамо много унапред, згуснут је распоред па се из тог разлога концентришемо само на првог наредног противника, размишљамо само од утакмице до утакмице – закључио је Марковић.

Дискусија о мечу на МЦЗ форуму.

Повезане вести

1 comment

Spiritus мар 31, 2012 at 12:58

Hocemo pobedu !

Reply

Leave a Comment