Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Лука Илић представљен на Маракани

ФК Црвена звезда већ ради на конструкцији тима за наредну сезону и у складу с тим нам је велико задовољство што се наше дете – Лука Илић, вратило у своју кућу.

Илић је са Звездом потписао уговор на четири године и задужио дрес са бројем 32, а срећан повратак му је пожелео спортски директор Митар Мркела.

Илић је добро познато лице на Маракани, јер је одрастао овде и потом одиграо једну сезону у првом тиму и освојио титулу. Отишао је у Манчестер Сити, био на позајмицама, али нема сумње да је фудбалер великог талента и да долази као бољи играч. Спреман је за оно што га чека и сигуран сам да има доста тога да каже и покаже. Много снова које тек треба да оствари су пред њим и сигуран сам да ће бити велико појачање за Црвену звезду и допринети даљем расту нашег клуба – рекао је Мркела и додао да се траже појачања на позицији штопера, левог бека и крила, али да неће о именима, као и да је пресрећан јер ће двојица фудбалера Црвене звезде представљати Србију на Европском првенству.

Представницима медија се потом обратио и Илић.

Срећан сам што сам се вратио у Звезду, јер сам о томе дуго маштао. Доста сам искуснији него што сам био и прошао сам период који ми је доста значио. Било је и добрих и лоших момената, али сам сигуран да сам данас бољи у сваком смислу. Било је интересовања за мене и из других клубова, али када сам чуо да ме Звезда тражи, нисам размишљао. Желео сам да се вратим на Маракану – почео је Илић.

Упркос томе што је био у иностранству, редовно је пратио Звезду.

– Гледао сам утакмице кад год сам био у могућности. Мислим да Звезда има сјајан тим и драго ми је што је јака конкуренција. Долазим у одличан тим и једва чекам да упознам екипу. Лично се осећам одлично, мало су ме мучила леђа, конкретно доњи део, па сам због тога и пропустио пар утакмица, али сада сам спреман. Искуство из Француске је веома драгоцено. Такође, морам да поменем и ТСЦ, јер ми је то била најбоља сезона у каријери. У контакту сам са већином људи од тамо и тај одлазак је био пун погодак. Што се тиче Манчестер Ситија, било је и то лепо искуство, нисам заиграо за први тим, али сам често тренирао и имао прилику да упознам велике играче.

Присетио се Илић и одласка из Звезде.

– Размишљао сам много пута о томе. Криво ми је било тад због одласка, јер сам желео да будем део екипе, да останем у Звезди дужи период, али ево данас сам ту. Драго ми је што сам тад клубу донео новац од трансфера. Сад сам спреман да наставим где сам стао.

Објаснио је и због чега број 32, иако је у првом мандату 40.

Кад дођеш из омладинаца се и не питаш превише за број, тако да су ми дали 40. Сада сам изабрао 32 због ТСЦ, јер ми је та сезона била успешна и мислим да је таличан број – подвукао је Илић.

Илић је рођен 2. јула 1999. године у Нишу из ког је и стигао у млађе категорије Звезде. Након што је прошао јуниорски стаж у нашем клубу, одиграо је сезону у првом тиму у којој је освојио шампионску титулу. Илић је потом отишао у Манчестер Сити, а наступао је још за Бреду, Твенте, ТСЦ и Троу, након што се вратио у своју кућу. У првом мандату за Звезду је одиграо 32 утакмице и постигао три гола. Реч је о фудбалеру који покрива све позиције на средини терена, премда се најбоље сналази на предњем везном.

The post Лука Илић представљен на Маракани appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment