Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеРукомет

Звездине рукометашице шампионке Србије!

Рукометашице Црвене звезде оствариле су изузетан успех и освојиле су прву титулу шампиона државе у историји клуба! Црвено-беле су и у реванш мечу финала плеј-офа СРЛС биле боље од Железничара у Инђији резултатом 36:32 (19:15) и на импресиван начин су постале шампионке Србије!

Црвено-беле су одлично почеле меч, повеле су са 6:2, потом и 8:3, али су домаће заиграле боље и са пет голова у низу стигле до изједначења. Манчићева, Симићева и Величковићева постижу три гола у низу и доносе нашем тиму ново „опипљиво“ вођство (16:13). У завршници првог полувремена Стаменићева постиже гол са седам метара и црвено-беле на полувремену имају вођство од 19:15.

Почетком другог дела игре Железничар је пришао на само гол заостатка (20:21), међутим Величковићева и Симићева имају спреман одговор и Звезда поново одлази на плус три. Црвено-беле одржавају предност, а Ристићева из контре постиже гол за 29:25. Изабранице Саше Бошковића су љубоморно чувале стечену предност, време је одмицало, а пехар намењен шампиону је био све ближе. Звездине рукометашице су биле прибране у завршници, нису дозволиле ривалу да запрети и на крају су славиле велику победу – 32:36.

Најефикаснија у тиму Црвене звезде била је Тијана Симић са 9 погодака. Александра Стаменић је постигла 7, Катарина Манчић 6, а Теодора Величковић 5 голова.

Спортско друштво Црвена звезда упућује најискреније честитке рукометашицама, стручном штабу и менаџменту Женског рукометног клуба Црвена звезда на историјској првој шампионској титули!

ЖЕЛЕЗНИЧАР – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 32:36 (15:19)

Инђија – Дворана: СЦ Инђија. Гледалаца: 450. Судије: Владимир Јовандић и Марко Секулић. Искључења: Железничар 4, Црвена звезда 8 минута. Седмреци: Железничар 8(6), Црвена звезда 6(6).

ЖЕЛЕЗНИЧАР: Чаврић 3, Обреновић 10(3), М.Ловрић, Табак 4(1), Аврамовић 1, Тодоровић, Н.Ловрић 9(2), Ковачић, Коцић 2, Оташевић, Чинку, Игњатовић, Јовановић, Бакша 1, Агбаба 2, Васиљковић. Тренер: Влада Шимичић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Нинковић, Стаменић 7(6), Мајкић 3, Савић, Ристић 1, Глушица 2, Петковић, Видић, Стаменковић, Аћимовић, Симић 9, Качаревић, Величковић 5, Манчић 6, Ранчић 1, Гаровић 2. Тренер: Саша Бошковић.

The post Звездине рукометашице шампионке Србије! appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment