Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Пораз и у трећем мечу финалне серије, кошаркашице вицешампионке Србије

Кошаркашице Црвене звезде поражене су и у трећем мечу финалне серије плеј-офа ЖКЛС од Меге резултатом 80-72 (24-23, 13-14, 23-16, 22-21). Црвена звезда је сезону завршила као вицешампион Србије.

Када изгубите 3:0 од противника у финалу преостаје само да му честитате. Мега освојила прву шампионску титулу, комплетирала дуплу круну, док Црвена звезда није успела да продужи шампионски низ.

Није успела да продужи ни серију, до четврте утакмице. Осим у првом полувремену, Звезда није имала снаге да у наставку меча парира противнику, који је у трећем кварталу преко Невене Росић и Јоване Поповић осигурао шампионски наслов.

Мега је боље отворила утакмицу, Невена Росић везала седам поена, у првој четвртини је убацила 9 и донела свом тиму 11-5, а затим је Јована Поповић погодила тројку уз фаул за 15-7. Ипак, Звезда је упркос раним проблемима са фауловима Ким Ројстер, мини серијама успела да смањи минус и врати се резултатски у меч, Милина Мишељић је са пенала поставила 24-23 за крај ефикасне прве четвртине.

За разлику од прве деонице у другој нисмо видели поене близу 4 минута, када је Тамара Чорто донела прво вођство Црвеној звезди на утакмици (24-25), а до краја првог полувремена видели смо кош за кош. Невена Росић је погодила шест бацања за Мегу, Звезда преко Невене Наумчев стигла до 37-37 пред одмор.

Невена Наумчев је наставила серија и у трећем кварталу, Ким Ројстер се придружила, а штафету утакмице преузела Невена Росић. Убацила је 10 поена, две тројке, Мега је са две мини серије успела да се одлепи на 58-51 пред последњих 10 минута.

То је било пресудно, јер је Јована Поповић погодила за 60-51, а Нађа Недељков са две брзе тројке донела Меги прво двоцифрено вођство (63-53), а Мегину трећу победу и титулу потврдила Невена Росић новом тројком. Милина Мишељић је успела да врати тројку и постави коначних 80-72.

Ким Ројстер је новим дабл-даблом завршила одличну сезону и показала да је најбоље страно појачање Црвене звезде – 16 поена, 10 скокова. Невена Наумчев је такође убацила 16 поена, Милица Бојовић 11.

Невена Росић је била најефикаснија са 28 поена, као и целе финалне серије са 66 поена. МВП признање финалне серије је припало Јовани Поповић.

Сребрне медаље финалисти плеј-офа и вицеампиону Србије Црвеној звезди доделили су Сања Рељић, делегат утакмице и Велимир Михајловић, председник КК Мега МИС.

ККЖ Црвена звезда: Наумчев 16 (4ск 3ас 2ул), Радуловић 3 (1ск 3ас 3ул), Чорто 7 (1ск 4ас 1ул 1блк), Дацић, Јованов, Матић, Ковачевић, Бојовић 11 (2ск 2ас), Селаковић 5 (4ск), Мишељић 9 (2ск), Ројстер 16 (10ск 2ас 1ул), Драгичевић 5 (1ск 2ас 2ул). Тренер: Драган Вуковић.

The post Пораз и у трећем мечу финалне серије, кошаркашице вицешампионке Србије appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment