Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаКошарка

Пешић и Лазић после победе над Војводином

После утакмице са Војводином у Пиониру (91:77) своје утиске изнели су тренер Пешић и кошаркаш Црвене звезде ДИВА Бранко Лазић:

– Пре свега, хтео бих да честитам саиграчима и стручном штабу победу, као и да захвалим навијачима на подршци. Мислим да смо, после успаване прве четвртине, другу и трећу деоницу меча одиграли одлично, као и првих пет минута четврте четвртине, да бисмо у последњих пет минута, када смо већ имали велику предност, поново изгубили концентрацију и то је нешто на чему ћемо морати да порадимо – истакао је Бранко Лазић, а на његове речи се надовезао и тренер Пешић:

– Слажем се са Бранком. Мислим да смо, после добре друге и треће четвртине, у четвртом периоду, тих последњих 5 минута, пали у игри. Сличан пад нам се десио и против Хемофарма при резултату 60:45. Очигледно је да, чим стекнемо осетнију предност, мало попустимо у игри и на томе ћемо морати да порадимо. Војводина је, опет, добра екипа и сматрам да није у реду што се по медијима КСЛ назива ,,трамвај лигом“ као и то што се може прочитати да изумиру центри српске кошарке. Мислим да није тако. Проблем је што сви, највише, прате Звезду и Партизан, а када би дошли на утакмицу Радничког ФМП или екипе БКК Раднички која је вечерас победила у Крагујевцу видели бисте да ту има квалитета и да није тачно да центри српске кошарке изумиру већ да им је посвећено премало пажње. Дакле, ово није ,,трамвај лига“, ово је озбиљна лига са озбиљним тимовима, а то сте могли да видите и вечерас у игри Војводине. Они су изванредно одиграли првих десет минута и водили после прве четвртине. Питање је било колико дуго могу да играју на тако високом нивоу. Нико, свакако, не улази у меч да изгуби. После, када смо ми поправили скок и стегли у одбрани, они су се већ мало и уморили и посустали. Тако нешто се десило нама у последњих пет минута. Честитао бих Војводини на коректној игри и мојим играчима на победи. Захваљујем се публици. Идемо даље. Спремамо се за утакмицу против БКК Радничког – рекао је наш тренер и осврнуо се на питање новинара да ли сматра да је победа БКК Радничког над Радничким из Крагујевца случајност:

– Не мислим да је то случајност, али мислим да је изненађење. Раднички Кг је, свакако, у тој утакмици био фаворит, али и БКК је показао да наша лига има квалитет, као што сам већ рекао. Нисам гледао меч па не бих много о томе, али када погледам статистику одмах знам зашто је БКК Раднички победио. Шутирали су тројке 13/29, а уколико израчунате, то је већ 39 поена само ван линије 6,75 што је, малтене,  половина њихових поена на том мечу. Раднички са Црвеног Крста је шутерска екипа и ако уђу у ритам тешко их је зауставити – закључио је Светислав Пешић.

Повезане вести

5 comments

DraganD мар 29, 2012 at 02:19

Na početku mog komentara hteo bih da naglasim da sam jedan od malobrojnih navijača koji su prisustvovali utakmici. Iako imam podosta godina nije bilo teško da iz Zemun Polja, gde stanujem, dodjem i gromoglasno navijam za našu Zvezdu.Tužno izgleda poluprazni Pionir, pa se pitam gde su oni najvatreniji navijači sa severa Marakane? Srećom u nekom trenutku udje jedna grupa koja je sve vreme davala ton.Kao da je od tog trenutka i Zvezda bolje igrala. Apelujem na mladje, DODJITE I NAVIJAJTE ZA NAŠU ZVEZDU!!! Siguran sam da bi ova ekipa, iako lilmitirana, davala 120% svojih mogućnosti. A šta reći o pojedincima? Mile Ilić je potpuno izgubljen, neverovatno da igrač takvog potencijala nepostoji na terenu.Meni je to neshvatljivo! Milutinović plolazi kroz veliku krizu i vidi se da Pešić pokušava da ga vrati jer mu daje poveliku minutažu. Mi praktično igramo bez ova dva momka, što će reći da imamo samo jednog upotrebljivog centra(Petar P.).Ostali se manje više kreću od sjaja do bede i natrag.Ne postoji igrač koji ima kontinuitet u toku samo jedne utakmice a kamoli u dužem periodu. Šut?! Katastrofa! Da li jedan ozbiljan tim može da egzistira bez igrača šutera? Ja mislim da ne može. Omar Tomas, Nedović, Bojan Popović,Čović…to nisu. Ponekad Sava Lešić i N.Marković i to je sve. Ali da nebudem previše kritičan, ja sam ipak zadovoljan napustio Pionir.Bilo je tu lepih akcija, naročito zakucavanja Nedovoća i Militinovića.To publiku diže na noge, pa nije samo perfektna odbrana važna. Ima tu potencijala, ali ponavljam još jednom, bez pune dvorane nema velikih utakmica i neće se radjati veliki igrači.Zato svi i stari i mladi u Pionir.ZVEZDA JE ŽIVOT SVE OSTALO SU SITNICE.

Reply
delija86 мар 29, 2012 at 07:31

Svaka cast majstore na komentaru,pedagoski nema sta 🙂

Reply
rara мар 29, 2012 at 11:17

Dragane vrati se, zemunci tvoji ne mogu bez tebe!

Reply
Duco RS мар 29, 2012 at 12:24

Lesic je odigrao fenomenalno, i na kraju je promasio dva suta kada je sve vec bilo gotovo, tako da se ne bih slozio da nije bilo kostantnih igraca, pa i P.Popovic konstantno pruza dobre partije.

Reply
Андрија мар 30, 2012 at 01:00

Мислим да се неће појављивати Делије, Драгане. Можда у плеј-офу… Само овако мање групе. Ипак, свака част момцима из Порто Леоне-а и Изабраних… Прошле године и против Хемофарма сам могао да чујем сопствене мисли у Хали, јбг…

Слажем се са већим делом комента… 😉

Reply

Leave a Comment