Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Звездини кадети одвели репрезентацију на Европско првенство

Кадетска селекција Србије се пласирала на Европско првенство које ће се ове године одржати на Кипру од 20. маја до 5. јуна. У последњем колу квалификација кадети наше земље су савладали Турску са 3:0, а у листу стрелаца су се уписали бисери црвено-белих Вељко Милосављевић, Алекса Дамјановић и Андрија Максимовић.

Чак 11 младих фудбалера наше Омладинске школе се одазвало позову селектора кадетске репрезентације – Јована Дамјановића. Кадетска репрезентације је отпутовала у Грузију, где их је очекивала елитна рунда квалификација за Европско првенство. Сви бисери Црвене звезде су уписали минутажу, а то су: Вељко Милосављевић, Игор Бубања, Вук Рогановић, Виктор Стојановић, Адем Авдић, Василије Костов, Алекса Василић, Андрија Максимовић, Ђорђе Ранковић, Урош Ђорђевић и Алекса Дамјановић.

Прву утакмицу селекција У17 је одиграла против домаћина Грузије и однела победу од 2:0, на крилима Звездиних играча – Костова и Василића. Уследио је минималан пораз од Данске, да би у одлучујућој утакмици за пласман на Европско првенство савладали Турску са убедљивих 3:0. Тријумф и карту за континентално такмичење су донели млади фудбалери нашег клуба, који су постигли сва три гола, а интересантан је податак да су све поготке за Србију током мартовског окупљања постигла Звездина деца.

The post Звездини кадети одвели репрезентацију на Европско првенство appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment