Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Катаи близу достизања Рајка Митића

Велико признање и обарање индивидуалног рекорда је пред уметником у копачкама – Александром Катаијем, јер вештог дриблера деле само два поготка да се изједначи, а три да престигне прву Звездину звезду – Рајка Митића по ефикасности у црвено-белом дресу. Иделана прилика нашег првотимца чека већ у недељу од 16 часова када ћемо одмерити снаге на Маракани са Радничким 1923 у домаћем првенству.

Катаијево име је већ уписано златним словима у историју нашег клуба, а предстојећи меч против Радничког из Крагујевца биће идеална прилика да Магико надмаши првог међу једнакима. Наиме, прва Звездина звезда и покретач црвено-беле машинерије – Рајко Митић је више од деценију био неприкосновен и представљао је симбол фудбалког џентлменства. Постигао је чика Рајко 109 голова за вољени клуб, коме је посветио живот, те на тај начин обележио једну еру.

Ипак, рекорди су ту да се обарају, па су тако годинама исти надмашили Бора Костић, Драган Џајић, Душан Савић, Зоран Филиповић.. Ускоро би још једно име могло да се нађе испред легендарног аса, а то је актуелни првотимац и десетка нашег клуба – Александар Катаи. Наиме искусни везни фудбалер је рачунајући такмичарске мечеве на 217 утакмица постигао 107 погодака, док ако додамо и пријатељске сусрете бројке изгледају још убедљивије: 254 дуела, 121 гол.

Катаи је увек уживао велико поверење нашег 12. играча, којима је неретко посвећивао победе и мајсторије. Од првог гола за Звезду 28. новембра против ОФК Београда, па до пређашњег ремек дела у Нишу – небројано пута је доносио радост фудбалским умећем и знањем.

У недељу од 16 часова црвено-бели ће изаћи на мегдан крагујевачком Радничком, а миљеник армије Звездиних навијача ће имати прилику да ухвати форму и настави голгетерски низ започет на претходном мечу против “Мераклија” из Ниша.

НАЈБОЉИ СТРЕЛЦИ У ИСТОРИЈИ ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ:

1. Бора Костић – 230
2. Драган Џајић – 155
3. Душан Савић – 149
4. Зоран Филиповић – 138
5. Коста Томашевић – 137
6. Војин Лазаревић – 134
7. Дарко Панчев – 116
8. Рајко Митић – 109
9. Александар Катаи – 107
10. Михајло Пјановић – 92

The post Катаи близу достизања Рајка Митића appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment