Moja Crvena Zvezda
Женски фудбалФудбал

Звездине Американке у центру пажње

После подвига у великом дербију и победе у гостима у Суботици против Спартака, актуелних државних шампионки, фудбалерке Црвене звезде ће сутра угостити екипу Слоге из Земуна, наш најстарији клуб у женском фудбалу. Почетак утакмице, која ће бити одиграна на травнатом терену иза јужне трибине Маракане, је у 14.30 часова. Тренер црвено-белих девојака Дарко Стојановић, изузев повређеног капитена Иване Ерац и грациозне Мимице Павловић, може да рачуна на све играчице, а свакако ће после блиставе партије на северу Бачке у центру пажње бити две Звездине Американке – голман Алиса Кларк и Тара Коркоран (на слици).

– Очекујем да оправдамо три освојена бода против лидера Спартака, на сутрашњој утакмици са Слогом. Наша екипа је у одличној форми и верујемо да ћемо наставити победничку серију. Било би веома добро да имамо и подршку публике, па зато позивам навијаче Звезде да сутра дођу у што већем броју и помогну нашем младом тиму, који се у дебитантској сезони у елитном рангу, бори за титулу првака, иако нам то наравно није императив, али ако нам се укаже прилика да на крају будемо први, сигурно је нећемо пропустити – рекао је директор и тренер ЖФК Црвена звезда Дарко Стојановић.

Током зимских припрема, Црвена звезда је два пута убедљиво савладала Слогу (4:1, 7:0), али пред сутерашњи првенствени дуел, Стојановић упозорава:

– Пријатељске утакмице су једно, а такмичарске нешто сасвим друго. То што смо два пута савладали Земунке на припремним мечевима није никакво мерило, јер се ради о квалитетном тиму. Ипак, после великог успеха у Суботици, уверени смо да ћемо, овај пут као домаћини, забележити још једну победу. 

Повезане вести

3 comments

Ivan мар 24, 2012 at 01:14

Da l’ postoji opravdan razlog zasto ne igraju kao predigra muskarcima?!

Reply
AleksandarSM_91 мар 23, 2012 at 22:18

Uz odbojkasice najlepse clanice naseg SD.. 😀

Reply
radan мар 23, 2012 at 14:39

Bravo devojke vi ste ponos Srbije

Reply

Leave a Comment