Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiАнализеВажноМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

Враћање дугова: Чукарички у црвено-белој ,,бележници”!!!

Након две уводне пролећне победе против Вождовца и Новог Пазара, фудбалери нашег клуба настављају са тешким мечевима, али и са ,,враћањем дугова”.
Викенд пред нама доноси утакмице 22. кола Моцарт Суперлиге Србије, а дерби кола биће одигран на стадиону ,,Рајко Митић” где ће наша Црвена звезда дочекати четверопласирану екипу шампионата Србије, дужника из јесење полусезоне Чукарички.

Чукарички се након два уводна кола и лоших резултата Новог Пазара осамосталио на четвртој позицији након победа над Железничаром (2:1) и Радником (3:0).
,,Брђани” су још једна екипа која је по савету ,,државног врха” припреме обавила на Кипру где су одиграли четири контролне утакмице уписавши три победе (Енад 1:0, АЕЗ Закарија 3:1 и Вождовац 2:1) и пораз (Арарат 3:0).
За разлику од нашег клуба били су добрано активни током зимске паузе, са жељом да наставак шампионата дочекају снажнији него што су били јесенас.
Клуб су појачали Немања Милојевић (Нови Пазар), Слободан Тедић (Манчестер Сити, Енглеска), Ји-Ун Јо (Даегу, Јужна Кореја), Висисијус Мело (Шарлот, САД), Корухо Гузман (Шарлот, САД), а ,,звезда” прелазног рока је дефинитивно наш некадашњи голгетер Милан Павков који се након неуспешне арапске авантуре вратио у Суперлигу.
Док су клуб напустили Новак Мићовић (ЛА Галакси, САД), Сандеј Адетунџи (Цеље, Словенија), Матео Анливи ( Вастерас, Шведска), Никша Делибашић (Графичар), Стефан Томовић (Спартак Суботица), Алекса Јанковић и Бојан Ковачевић (партизан, хрватска) и Лутер Синг који је и даље без клуба.
Верујемо да некадашњем тренеру вечитог ривала Гордану Петрићу и његовим ученицима неће фалити мотива и да ће желети да се што боље супротставе шампиону Србије са жељом да се непоражени врате на Баново брдо.

За очекивати да Гордан Петрић црвено-белима супростави најјачи расположиви састав Чукаричког у овом тренутку:

Филиповић – Стевановић, Јовановић, Врањеш, Тошић – Доцић, Сисоко, Ковач – Аџић, Миладиновић, Ивановић.

Након двадесет и једног одиграног кола фудбалери Чукаричког налазе се на четвртој позицији са 35 освојених бодова, пет више од Новог Пазара који се налази на петој позицији.
,,Брђани” су уписали десет победа, пет ремија и шест пораза, уз гол разлику 33:22.
Екипу предводи Игор Миладиновић са осам голова и четири асистенције.
Ђорђе Ивановић је постигао четири гола.
Док су Марко Доцић и Михајло Цветковић постигли по три.
Лука Аџић је најбољи асистент екипе са шест успешних додавања, којима је додао и два првенствена гола.

Фудбалери Црвене звезде и Чукаричког до сада су одграли 67 мечева у свим такмичењима.
Звезда је славила на 53 меча, четири пута меч је завршен нерешним резултатом, док су ,,Брђани” забележили десет победа, уз гол разлику 160:51 у корист црвено-белих.
Најубедљивију победу у националном шампионату и једну од највећих у историји црвено-бели су забележили управо против екипе Чукаричког.
Било је то у сезони 1996/97. када је Црвена звезда славила резултатом 8:1 головима Јовичића (3), Вулевића (2), Анића, Мићића и Мариновића.
Последњи сусрет ова два тима одигран је на Бановом брду у оквиру седмог кола Моцарт Суперлиге Србије, а славили су фудбалери Чукаричког са 2:1, једини гол за наш тим постигао је Жан Филип Красо са беле тачке.

Са друге стране нема сумње да нас очекује занимљив дуел који ће са сигурношћу оправдати епитет дербија кола, међутим надамо се наставку пролећног низа, али и подизању форме пред дуеле са ТСЦ-ом и вечитим ривалом.
Тренер наших фудбалера Владан Милојевић би напокон могао да има колико-толико комплетан тим на располагању пошто се након освајања КАН тренинзима прикључио Жан Филип Красо, док је Марко Стаменић после дужег времена и опоравка од повреде радио максималним интензитетом.

Пред дуел са екипом Чукаричког, шеф стручног штаба Црвене звезде, Владан Милојевић, изнео је своја очекивања:

  • Утакмица која је одиграна у првом делу сезоне је у потпуности другачија од оне која је пред нама. Очекујем другачији приступ. Имаћемо противника који је у врху српског фудбала, Чукарички је то показао прошле године, као и претходних сезона. Ради се о екипи која је играла групну фазу Лиге конференција, што је велика ствар за њих. Имају избалансирану екипу, добре младе, али и старије играче. Очекује нас тешка утакмица – почео је Владан Милојевић. 

Жан Филип Красо се након освајања Афричког купа нација придружио екипи.

  • Никада нисам говорио о стартној постави. Имамо још један тренинг. Красо нам се недавно придружио и добро тренира. Сигурно да је доста одсуствовао, играо је на Афричком купу нација, те је у такмичарском ритму. Играло се без много тренинга. Проценићемо да ли ће наступити на сутрашњем дуелу.

Истакао је Милојевић да подједнако рачуна на све младе играче. 

  • Нема ту првих опција. Иза нас су две различите утакмице, а меч против Чукаричког ће такође бити дуел за себе, који припремамо на другачији начин у односу на утакмице које смо одиграли. Размишљамо само о наредном дуелу, тако да ћемо видети кроз анализе ко ће почети меч. Тражим најбољих 11 играча са којима могу да постигнем жељени резултат. 

Осврнуо се шеф стручног штаба и на здравствени билтен играча.

  • Враћа нам се Стаменић, док ће Катаи прескочити и овај меч. На све остале играче могу да рачунам. 

Говорио је искусни стручњак о повратку Катаија на терен. 

  • Очекујемо брз повратак Катаија, не желимо да убрзавамо процес. Хоћемо да избегнемо ситуацију у којој је почео да тренира, па да се поново нешто деси. Медицински тим брине о том делу опоравка и док год не будем добио „зелено светло“ од њих, нећу ризиковати. 

За Чукарички наступа син Владана Милојевића, против ког стратег црвено-белих има статистику од шест победа на исто толико одиграних утакмица.

  • У почетку ми је било необично када се моје дете налазило преко пута терена. Немања је зрео фудбалер, израстао је у доброг играча. Надам се да ћемо задржати ту традицију. Морамо да обратимо пажњу на њега, као што гледа он, тако и ја, свако размишља о својој екипи – закључио је Владан Милојевић.

Пројектовани састав за утакмицу против Чукаричког:

Глазер – Николић, Драговић, Спајић, Родић – Стаменић, Канга – Олајинка, Хванг, Букари – Ендиаје.

Главни судија меча биће Марко Ивковић. Помагаће му Марко Ђуричић и Милош Мишкељин.
Четврти судија је Андрија Стојановић.
У ВАР соби ће седети Павле Томић и Никола Ђоровић.

 Директан пренос утакмице са стадиона ,,Рајко Митић”, између фудбалера Црвене звезде и Чукаричког, можете да пратите на програму Аренаспорт Премиум 1, са почетком у 16 часова.

Улаз на утакмицу биће слободан за децу узраста до 14 година.

ДОЂИ ДА НАВИЈАМО НАЈЈАЧЕ…!!!

Повезане вести

Leave a Comment