Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеОбавештења

Звезда пала у завршници

Кошаркаши Црвене звезде у 22. колу Евролиге поражени су од Басконије резултатом 91:90.

У крцатој „Арени“ црвено бели су без Теодосића, Недовића и Топића одиграли чврсту утакмицу, водили на полувремену 52:43, али су лошом трећом деоницом (10:26) дали могућност гостима предвођени фантастичним Хауардом (32 поена) да се врате, поведу 11 разлике…

Ипак, корак по корак са скраћеном ротацијом црвено бели су се враћали, али нису имали снаге за коначан преокрет посебно након неопрезности испод свог коша и промашеног пенала играча Басконије…

У нашем тиму Јаго Дос Сантос је убацио 26 поена, Рокас Гиедраитис је имао 13 поена, док је Џавонте Смарт на свом дебију у дресу Црвене звезде имао 11 поена.

Вања Маринковић је у победничком тиму имао 18 поена, док је дабл.дабл учинак имао Чиме Монеке са 13 поена и 12 скокова.

Црвено бели су тренутно на скору 9-13, а наредни меч играју следећег четвртка у Берлину против Албе.

Тренер Јанис Сферопулос: „Што се тиче утакмице, хтели смо да се боримо до краја, да победимо квалитетан тим. Мислим да смо почели веома добро у нападу, али дефанзивно смо имали проблем. Ухватили су седам офанзивних скокова у првом делу, причали смо у полувремену да морамо боље у том сегменту, јер им ти скокови дају више шутева за три поена. Нажалост, нисмо то контролисали вечерас, добијали су доста лаких поена, трећа четвртина је наравно била веома лоша, у нападу поготово, а то нисмо надокнадили у одбрани. Повели су двоцифреном разликом, али полако смо то смањили, вратили се, мали детаљи су опет одлучили – један скок, један промашај, један неискоришћени зицер…” рекао је тренер црвено белих.

Наредни меч екипа Црвене звезде игра у оквиру 17.кола АБА лиге против ФМП-а у недељу у Арени.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – БАСКОНИЈА 90:91 (30:20, 22:23, 10:26, 28:22)

Београд Дворана: Штарк арена. Гледалаца: 20.270. Судије: Матеј Болтаузер, Милан Недовић, Хусеин Челик.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Смарт 11, Лазаревић, Ханга 10, Давидовац 9, Митровић 6, Лазић 6, Тоби, Боломбој 9, Илић, Гиедраитис 13, Гилеспи, Дос Сантос 26. Тренер: Јанис Сферопулос.

БАСКОНИЈА: Хауард 32, Рајесте, Керехета, Седекерскис, Маринковић 18, Милер-Мекинтајер 3, Диез 3, Рогвавопулос 8, Диоп, Коцар 4, Костело 10, Монеке 13. Тренер: Душко Ивановић.

Повезане вести

Leave a Comment