Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОбавештењаФудбал

Владан Милојевић промовисан у новог тренера Црвене звезде

Добродошлицу Милојевићу први је пожелео наш генерални директор Звездан Терзић.
– Много симболике око датума… У дану кад је отишао Владан, дошао је Дејан, па је Дејан отишао због Бахара, а Бахар због Милојевића и са Владаном се круг затворио. Шта рећи да га представимо кад се већ све зна. Милојевић је дете Звезде, прошао све млађе категорије клуба и творац је највећих Звездиних успеха у последњих неколико деценија. Уговор је на две и по године и надам се да ће бити успешно, те да ћемо сви бити задовољни – рекао је Терзић.
Потом се приступило на потписивање уговора, а затим и фотографисање када су Милојевићу након Терзића честитали и – Светозар Мијаиловић, Митар Мркела, Марко Петровић, Марко Марин, Душан Савић и Бошко Ђуровски.
– Оног тренутка када сам одлазио, размишљао сам о овом. Дошао сам са 16 година из малог места и Звезда мени, и мојој породици много значи. Много ми је дала Звезда и кроз играчку, а после и тренерску каријеру и увек је било питање колико и шта могу да вратим клубу. Мој прошли одлазак је био такав да сам клупу напустио у тренутку када смо имали добре резултате и бодовну разлику, али сам и тада рекао да Звезда увек може да рачуна на мене. Мислим да је ово прави тренутак, а наравно да нисам ни секунд размишљао када ме је Звезда позвала. Драго ми је што Звезда у тренерском кадру има људе који су увек спремни да дођу и помогну. Знате ме добро и знате да сам неко ко верује рад. Не волим да се бавим обећањима, већ радом. Урадићу све што је у мојој моћи, заједно са стручним штабом да наставимо путем којим је Звезда кренула пре пар година – емотивно је почео Милојевић.
Све се брзо издешавало, те Милојевића наредних дана чека детаљнија анализа.
– Све се издешавало веома брзо, и тек од понедељка ћу да седнем са стручним штабом и детаљније погледам. Звезда је на добром путу, али је црвено-бела јавност навикла на висок ниво. Ово што је Звезда радила претходних година је импозантно и циљ је да се континуитет одржи. Има ствари које ћемо пробати да исправимо, али наравно да је господин Бахар доста тога радио добро. Ово је процес и у фудбалу је тако. Благо клуба су млади играчи који су добили шансу у Лиги шампиона и то је идеја људи који су у клубу. Увек смо имали плејаду младих играча и сматрам да им треба давати шансу. Увек се поставља и то питање када је право време да им се пружи шанса, а не направи штета, те и о томе треба мислити. Но, сигурно је да ће имати сјајне каријере. 
Резултат је све, а Милојевић се не бави оним што је било.
 Причао је директор Терзић да је резултат мерило свега и слажем се с тим, и томе сви треба да тежимо. Не бавим се оним што је било јуче у фудбалу, и историју остављам тамо где јој место. Рано је и да дајем анализу, јер сам претходних месеци имао обавезе у клубу, тако да неке утакмице нисам ни гледао. Оно што сам чуо није оно што сам желео, него што су други имали потребу да ми кажу. Друштвене мреже немам, то такође знате. Био сам тада фокусиран на свој посао, али све то остаје иза. Што се дербија тиче, то је увек била битна утакмица, а Звезда је имала своје шансе. На крају је дошао пораз, али није то смак света. Идемо даље, има још утакмица и гледамо ка будућности. 
Кључ успеха лежи у континуитету, а Милојевић то добро зна.
– Може и питање колико ће бити лакше или теже. Кад се крене од нуле и направи мали помак, то изгледа велико, али кључ је у континуитету. Сви у клубу радимо и размишљамо тако. Изазов је да заборавимо оно што је било јуче. Био сам својевремено и тренер у Звездиној школи, сећам се какви су тада проблеми били, док нису дошли људи и вратили клуб тамо где припада. Звезда је гигант, са армијом навијача о којима прича цео свет. Није лако водити екипу и понављати резултате, али томе тежимо. Да је неко поменуо пре много година да ће Звезда имати овакве резултате, нико му не би веровао. Сматрам да све у животу може да се оствари и да лимита нема, али је предуслов за то да се вредно ради, са много дисциплине, и без приче. Такав сам човек и то ћу настојати да пренесем мом тиму. Покушаћемо да задржимо континуитет, али смо свесни да у фудбалу дођу и лоши резултати. То се овде трагично схвата, па се мало наљутимо, али ћемо се и одљутити. 
Ужива да ради под притиском.
– Волим да радим под притиском и избегавам зону комфора. За мене је изазов – притисак и ово сад је управо то. У Звезди су амбиције највеће, и сви морамо да радимо у истом правцу да би их остварили, али се притисак подразумева. Не може један човек ништа да уради сам, ако нема подршку свих структура клуба. Сматрам да Звезда има добар тим састављен од квалитетних играча. Формирала се и скаутинг служба, и још много ствари које су некада недостајале, сада су ту. Битно је да се играчи уклопе у целину, те да направимо добар однос. Оно што је красило генерацију коју сам ја предводио, то су међуљудски односи. Такође, битно је да странци знају где су дошли. Знам како је бити странац, радио сам ван Србије. Мора да се направи однос, да странци упознају клуб, а домаћи преузму одговорност и помогну им у томе. Има потенцијала и драго ми је што Звезда сада има одрешене руке. Раније су се стално чекале квалификације…
Свако ко може да помогне од играча је добро дошао.
– У контакту сам са свим играчима и пожелели су ми добродошлицу. Не треба жалити за прошлим временима, већ гледати у будућност. Сваки играч је добро дошао, ако може да нам помогне. Од понедељка ћемо разговарати о свему, да видимо шта је најбоље за Звезду. Прелазни рок је жива ствар, биће и долазака и одлазака. Битно је да имамо времена до почетка припрема. Немам листу жеља и не функционишем на такав начин. Звезда има добар тим, али је прављен за велики број утакмица. Сада имамо првенство и куп. Као што рекох, видећемо од понедељка, и што се тиче долазака и одлазака. Наравно, морамо да разговарамо и са играчима. 
Са Милојевићем долазе и још три помоћна тренера.
– Са мном долазе три изузетно квалитетна стручњака, који су сјајни људи и велики звездаши. Сви знате Небојшу Милошевића, који је већ био део Звездиног стручног штаба. Радили смо последње две године заједно. Ту је и кондициони тренер Иван Вучетић, као и аналитичар Бојан Офенбехер. Реч је о посвећеним људима и надам се да ћемо заједно доћи до успеха.
Није причао са Бахаром.
– Нисмо разговарали, али ако буде прилике причаћемо. 
Сматра Милојевић да ће успешно успоставити баланс између домаћих и страних играча.
 Увек је актуелно питање око домаћих и страних играча. Раније је било другачије јер нисмо могли да имамо оволико странаца услед правила ФСС. Приоритет за Звезду су били домаћи играчи, уз младе фудбалере из Омладинске школе. Мора да се направи добар микс, кроз причу и звездаштво. Свакако, неће бити никаквих проблема око те поделе на домаће и стране играче. Често се и у другим клубовима дешава да због језичке баријере и других ствари буде проблема, па дође слика која није реална. 
За крај, однос Владана Милојевића и Црвене звезде је чиста емоција
– Поносан сам на све оно што смо направили у претходном мандату, али опет ћу поновити да је Звезда за мене нешто посебно. Тако је доживљавам и то се никада неће променити. И када сам одлазио, рекао сам да Звезда увек може да рачуна на мене. Тиме сам се водио и знао сам да када Звезди будем потребан, она ће имати човека ког може да окрене, а који неће рећи не. Поносан сам због тога. Даћу све од себе да представљам Звезду онако како доликује клубу и величини – подвукао је Милојевић.

Повезане вести

Leave a Comment