Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Звездину јесен обележило 12 бонуса

Тријумфовала је Црвена звезда против лучанске Младости у утакмицу у којој је наступило чак пет црвено-белих бонуса, од којих су четворица поникла у нашој Омладинској школи, а који кроз сјајне партије у првом тиму стасавају у одличне фудбалере. Када се погледа шира слика, за Звезду је током јесени наступило чак 12 фудбалера који су узраста до 21 године, што показује какву будућност имамо.

Само три дана након што је Барак Бахар указао шансу младом Андрији Максимовићу, дечаку који има 16 година, да заигра за први тим Црвене звезде, чиме је ушао међу пет најмлађих дебитаната у историји клуба, заједно са „класићем“, Вељком Милосављевићем, који је такође ове јесени добио прилику, а рођен је 2007. године, већ у суботу је тај тренд настављен. За Звезду је јуче шансу добило пет бонус фудбалера, то су: Стефан Митровић, Владимир Лучић (2002), Никола Кнежевић (2003), Коста Недељковић и Јован Мијатовић (2005).

Сем Митровића, остатак је поникао управо у Звездиној школи, као и Јован Шљивић (2005) који је током јесени добијао шансу, али и годину дана млађи Вељко Вукојевић, такође дебитант против Трајала. Не завршава се ту списак црвено-белих талената који током ове јесени вредно раде и чекају своју шансу, па су ту и браћа Митуљикић (2003), али и деветнаестогодишњи Урош Кабић, придошлица из Војводине чије се најбоље партије тек очекују. Не треба заборавити ни сјајног Марка Стаменића (2002), који упркос зрелости коју показује на терену, и даље спада у бонус играче. Насер Ђига је такође рођен 2002. године, и по узрасту спада у бонусе, иако правилник каже другачије, с обзиром на то да нема српски пасош.

Али да се вратимо на синоћњу утакмицу коју је поново преломио млади Мијатовић, чији погоци су директно донели девет бодова Звезди. Ништа мање важан шраф у Звездиној машинерији није ни Коста Недељковић, док је најпоузданији војник Барака Бахара, млади Владимир Лучић. Лучић је пропустио само утакмицу против Трајала, а поливалентност Митровића даје на додатној ширини Звездином тиму. Учинак талентованог Кнежевића који је на прве две утакмице постигао два гола, довољно говори о неустрашивости Звездине деце. Интересантно, на терену смо видели још два Звездина детета, а то су „класићи“ из генерације 1993 – Урош Спајић и Срђан Мијаиловић.

Закључак је да је ове јесени за Звезду наступило 12 фудбалера који су рођени 2002. године или касније, а да појединци чекају своју шансу. Да Звезду чекају још светлији дани када је реч о младим фудбалерима говори чињеница да се у Омладинску школу сада улаже више него икада, те да је покренута и „Елитна школа“ која је окупила 18 најталентованијих фудбалера са којима се посебно ради, како на фудбалској, тако и на личној едукацији.

The post Звездину јесен обележило 12 бонуса appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment