Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Омладинци пали у Берну

Јуниори Црвене звезде су претрпели пораз од Јанг Бојса на гостујућем терену са 2:1 у оквиру петог кола групне фазе Лиге шампиона за младе. Једини гол за изабранике Ненада Милијаша је постигао Лука Лечић, након одбитка и ударца главом Матеје Бубања, у 86. минуту меча.

Јанг Бојс – Црвена звезда 2:1 (1:0)

Стадион: “Арена Тун”.

Судија: Едгарс Малцевс.

Стрелци: Пара у 18. и Лути у 71. минуту за Јанг Бојс, а Лечић у 86. минуту за Црвену звезду.

Жути картони: Дема (Јанг Бојс), Милосављевић, Шљивић, Гојков, Петровић (Црвена звезда).

Јанг Бојс: Бајрами, Мурит, Адеми, Хенчоз, Сејлер, Дема, Боргес (од 64. Етоски), Јост, Пара (од 46. Мендес), Руфенер (од 86. Тремонци), Лити.

Резерве: Брахер, Јунго, Јетзер, Тремонци, Мендес, Мунгер, Етоски.

Црвена звезда: Драшкић, Вукичевић, Милосављевић, Стојсављевић (од 83. Лечић), Гојков (од 77. Видојевић), Мирановић (од 46. Цветковић), Шљивић, Авдић (од 46. Петровић), Максимовић, Вукојевић, Маркочевић (од 46. Бубањ).

Резерве: Вишњић, Видојевић, Лечић, Петровић, Цветковић, Радујко, Бубањ.

Изразито хладно и кишовито време је означило старт утакмице између омладинских тимова Јанг Бојса и Црвене звезде. Успевали су наши омладинци да одолевају нападима противника све до 18. минута када је Пара довео Јанг Бојс у предност, након чега је дошло до промене формације и офанзивније игре црвено-белих. Постављени у средњем блоку, јуниори Звезде су кроз одличне реакције на центру терена успевали да кроз полуконтре угрозе гол Бајрамија. Управо после једне такве ситуације Вукојевић је изнудио корнер у 34. минуту, а из уигране акције унутар шеснаестерца Шљивић је вештим дриблингом “преварио” свог чувара. Ипак у последњем теренутку Хенчоз је успео да постави стопало и изблокира ударац. Најбољу прилику у првом делу игре Црвена звезда је имала у 43. минуту када је ударац из угла извео Гојков, а на првој стативи лопту главом захтавио Милосављевић и послао је под саму пречку, док је Бајрами крањим напорима укротио шут високог штопера.

У наставку утакмице, Звезда је кренула још офанзивније, па су се ређале прилике испред гола Јанг Бојса. Добре шансе у поготке нису успели да претворе Шљивић и Максимовић ударцима унутар казненог простора. Покушао је Петровић у 66. минуту са двадесет метара снажним ударцем да поравна резултат, али је лопта закачила Хенчоза и склизнула у наручје голмана домаћег тима. Међутим, швајцарска екипа је повисила резултат на 2:0 преко Лутија у 71. минуту. Није се Звезда предала, а покушај Бубња главом у 83. минуту је најавио узбудљиву завршницу меча. Играо се 86. минут када је Шљивић на леви бок избацио пасом Вукојевића, а он потом центирао за Бубња, чији је шут на кратко зауставио Бајрами, да би Лука Лечић натрчао на одбитак и закуцао лопту у мрежу. Могао је Лечић у надокнади да донесе и изједначење, али је успео Бајрами да одбрани ударац главом у надокнади времена.

The post Омладинци пали у Берну appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment