Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

У сусрет противнику – Јанг Бојс

Црвена звезда ће у уторак, 28. новембра од 21 час гостовати Јанг Бојсу у Берну у оквиру петог кола групне фазе Лиге шампиона, а дуел против швајцарског представника је и најбитнији у досадашњем току сезоне, јер би победом наш клуб обезбедио пролеће у Лиги Европе.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Црвена звезда и Јанг Бојс су до сада одиграли пет дуела, а београдски црвено-бели имају позитиван скор из међусобних окршаја. Први пут смо се сусрели 28. јула 2004. године када смо гостовали ривалу на стадиону „Хардтурм“ у Цириху у оквиру другог кола квалификација за Лигу шампиона, а резултат је био 2:2. Двоструки стрелац за тим из Љутице Богдана је био Никола Жигић. У реваншу на Маракани славили смо убедљиво са 3:0, док су голови Бојана Миладиновића, Милана Дудића и Николе Жигића довели навијаче до делиријума и украсили нашу победу.

Наредни двомеч је уследио 2019. године, а коинциденција се одиграла у томе да меч у Швајцарској поново буде завшрен са 2:2. За тим Владана Милојевића су тресли мрежу жуто-црних Милош Дегенек и Матео Гарсија. У београдском реваншу Звезда је успела у плеј-офу за најпрестижније клупско такмичење да избори пласман у групну фазу. Иако је крањи скор на семафору гласио 1:1, захваљујући правилу гола у гостима наш клуб је другу годину заредом играо са 32 најбоље екипе у Европи. Једини гол тада вредан пласмана је постигао Алекса Вукановић на асистенцију Милана Родића.

Последњи меч одиграли смо ове сезоне, 4. октобра у оквиру другог кола групне фазе Лиге шампиона, када смо ремизирали резултатом 2:2. За Црвену звезду су погађали Шериф Ендиајеа, који нас је довео до предности у првом полувремену на асистенцију Османа Букарија, док је после преокрета гостију, асистент код првог био стрелац гола у самом финишу меча на проигравање Жан Филипа Красоа.

БУДИТЕ УЗ ЗВЕЗДУ

Иако очекујемо велику подршку звездаша на “Ванкдорфу”, стадиону чији капацитет износи 32 хиљаде седећих места, наш клуб обавештава све навијаче који неће моћи да бодре првотимце Барака Бахара у Швајцарској, да ће утакмицу трећег кола групне фазе Лиге шампиона између Јанг Бојса и Црвене звезде моћи да гледају уживо на РТС1, али и на Арени Премиум 1 са почетком од 21 час. Такође, меч ћете моћи да пратите и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Звезда се тренутно налази на другом месту табеле Суперлиге Србије, након 15 одиграхих мечева и 37 освојених бодова. Играчи Барака Бахара су тријумфовали на 12 мечева, уз један реми и два пораза, а гол разлика износи 38:14. На последњој утакмици смо савладали Војводину у Новом Саду са 1:2 у оквиру домаћег шампионата, а човек одлуке је био Осман Букари са два поготка. Када је у питању Лига шампиона у првом колу групне фазе смо гостовали Манчестер Ситију, а после храбре борбе у Енглеској смо изгубили са 3:1, а након ремија са Јанг Бојсом (2:2), доживели смо два пораза од Лајпцига (3:1 и 1:2).

Јанг Бојс је тренутно другопласирана екипа на табели швајцарског шампионата са 28 освојених бодова, док лидер Цирих има два више. Одиграли су фудбалери Рафаела Викија 14 утакмица у првенству, а статистика каже да су славили на осам мечева, четири пута ремизирали и доживели два пораза. Јанг Бојс је претрпео пораз од Лајпцига на свом терену са 3:1 у првој утакмици Лиги шампиона, а поред ремија са нама у другом колу најелитнијег такмичења, претрпели су два пораза од Манчестер Ситија (1:3, 3:0), а меч дочекују након пораза у дербију швајцарске Супер лиге од Цириха на гостовању (3:1).

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Швајцарски тим наступа у формацији 4-4-2, где везни играчи обликију изглед ромба на средини терена. Међутим, Јанг Бојс уме да изненади и промени систем игре, те меч почне у формацији 5-3-2, као што је то био случај на мечу против РБ Лајпцига. На голу је стандардан Ентони Рачопи, а његова замена је четири године старији Давид фон Балмос. Левин Блум и Саиди Јанко деле минутажу на позицији десног бека, док крај леве аут линије наступа Улисес Гарсија, који је 2018. године стигао у Берн. Штоперски тандем представљају тридесетпетогодишњи капитен Фабијан Лустенбергер, а један је од ретких играча који је играо двомеч у оквиру плеј-офа за Лигу шампиона против Црвене звезде 2019. године, а ту је његов парњак и Мухамед Камара. Везним редом диригују Сенегалац – Чеик Нисае, уз њега дејствује Сандро Лопер и Месчак Елија, док је нешто истуренији испред њих Филип Угринић. Двојац у нападу чине тренутно најефикаснији фудбалери Жан Пјер Енсаме и Седрик Итен. Опције са клупе су Лорис Бенито, Даријан Малеш, Ноа Персон, Силвер Ганвула, Жоел Монтеиро, Лукаш Лакоми…

СУДИЈЕ МЕЧА

Главни судија: Дани Макели.
Први помоћник: Хесел Стегстра.
Други помоћник: Јан Де Врајс.
Делегат: Марк Нагтегал.
ВАР: Клеј Руперти.
АВАР: Нејц Кајтазовиц.

ОСТАЛЕ УТАКМИЦЕ

Група А:
– Среда 18:45 – Галатасарај – Манчестер јунајтед
– Среда 21:00 – Бајерн Минхен – Копенхаген

Група Б:
– Среда 21:00 – Арсенал – Ленс
– Среда 18:45 – Севиља – ПСВ

Група Ц:
– Среда 21:00 – Брага – Унион Берлин
– Среда 21:00 – Реал Мадрид – Наполи

Група Д:
– Среда 21:00 – Реал Сосиедад – Салзбург
– Среда 21:00 – Бенфика – Интер

Група Е:
– Уторак 21:00 – Фејнорд – Атлетико Мадрид
– Уторак 18:45 – Лацио – Селтик

Група Ф:
– Уторак 21:00 – Милан – Борусија Дортмунд
– Уторак 21:00 – ПСГ – Њукасл

Група Г:
– Уторак 21:00 – Јанг Бојс – Црвена звезда
– Уторак 21:00 – Манчестер Сити – РБ Лајпциг

Група Х:
– Уторак 18:45 – Шахтјор Доњецк – Антверпен
– Уторак 21:00 – Барселона – Порто

The post У сусрет противнику – Јанг Бојс appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment