Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Да нас Берн поново усрећи

Фудбалери Црвене звезде у уторак од 21 час гостују у Берну екипи Јанг Бојса, а актуелни меч може бити уједно и пресудан када је у питању „презимљавање“ у Европи, с обзиром да се састајемо са директним ривалом у борби за треће место.

Много је „бити или не бити“ утакмица Звезда одиграла последњих година, а у уторак ће на тај конто додати још једну – против Јанг Бојса у Берну. Ипак, сви врло добро знамо да ово није први пут да црвено-бели играју овако важан меч против швајцарске екипе, с обзиром на чувени дуел 2019. у плеј-офу за Лигу шампиона. Последњи сусрет на стадиону „Ванкдорф“ звездаши памте по добром, а када се вратимо четири године уназад сећамо се невероватног поготка главом садашњег Звездиног првотимца Милоша Дегенека, а потом и гола Матеа Гарсије за 2:1 и потпуни преокрет на самом почетку другог дела игре. Први плеј-оф сусрет је завршен ремијем 2:2, али је то био и те како позитиван резултат пред реванш меч у Београду, после ког је Звезда изборила други пласман за редом у елитно европско фудбалско такмичење.

Овог пута околности су мало другачије, али је приоритет исти – позитиван резултат у Берну. Екипа Барака Бахара спремна и у позитивној атмосфери иде на Јанг Бојс, те се надамо да се, уз атмосферу као „код куће“, историја може поновити, односно да ћемо већ тад изборити пласман у нокаут фазу Лиге Европе и да ће нас Берн поново усрећити.

Група Г:

1. Манчестер сити – гол разлика 12:3, 12 бодова
2. Лајпциг – гол разлика 9:6, 9 бодова
3. ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – гол разлика 5:10, 1 бод
4. Јанг Бојс – гол разлика 4:11, 1 бод

The post Да нас Берн поново усрећи appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment