Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Заслужен пораз Црвене звезде Меридианбет од Арманија

Кошаркаши Црвене звезде Меридианбет поражени су у “Арени” од Олимпије из Милана резултатом 91:73 (20:19, 18:20, 25:17, 30:15).

Пред 20 хиљада гледалаца у Арени, гости су имали једно од најбољих шутерских вечери од када се Црвена звезда такмичи у Евролиги, пошто су убацили 11 тројки из 13 покушаја у другом полувремену и тако преломили утакмицу у којој је блистао Маодо Ло са 32 поена.

Борили су се црвено бели стигли заостатк од минус 9 и повели на полувремену, а онда одлично кренули у друго и стекли плус 6 (47-41).

Тада је кренула шутерска серија гостију који су погађали из свих могућих позиција, врло често и преко руке…Последњи прикључак кошаркаши Звезде имали су почетком последње деонице када је Јаго дос Сантос постигао тројку за Звезду за 61:66…

Најефикаснији у Црвеној звезди био је Дејан Давидовац са 18 поена, Немања Недовић је дао16. Лука Митровић је убацио 11 и одрадио велики посао чувајући Николу Миротића. Међутим, искочили су неки други, Ло је постигао 32 поена (6/7 за три), Шевон Шилдс је додао 19, а Мели још 11.

Црвена звезда Меридианбет: Лазаревић, Теодосић 8п, 4ас, 3изг, Давидовац 18п, 6ск, Митровић 11п, 5ск, 3ас, Симоновић 2п, Нејпир, Тоби, Боломбој 4п, 5ск, Недовић 16п, Гедраитис 7п, Јаго 5п.

Тренер Црвене звезде Меридианбет Јанис Сферопулос:
„Вечерас нисмо одиграли добро до краја. Почели смо добро, прво полувреме завршили са добрим потезом, друго смо добро отворили, играли паметно, стекли предност, уследио је тајм-аут Олимпије и погодили су 11 тројки из 13 покушаја. У том делу утакмице се моментум окренуо. Повели су, ми смо промашили отворене шутеве, а онда у последњих пет минута све се распало. Имамо да научимо доста ствари из ове утакмице, мењали смо одбране, они се прилагођавали и погађали су споља, из тешких позиција, али морамо да дигнемо главу горе. Желим да завршим тиме да знам да нисмо одушевили наше навијаче, разочарани смо, али желимо да нас подрже“, поручио је тренер Црвене звезде.

Екипа Црвене звезде путује у недељу за Словенију, где је у понедељак очекује утакмица АБА лиге са екипом Крке.

Извор: сајт КК Црвена звезда

Повезане вести

Leave a Comment