Moja Crvena Zvezda
ВатерполоЕвропска такмичења

Супер лига потиснула Евролигу. Звезда међу 12 одабраних

Vaterpolisti Crvene zvezde od naredne sezone u najelitnijem evropskom takmičenju

Јучерашњи дан био је историјски када је у питању европски ватерполо. Дефинитивно је сада јасно да су такмичења под окривљем ЛЕН-а остала на маргинама. Најбоље европске екипе у будуће ће се такмичити у тзв. европској Супер лиги.

На иницијативу власника италијанског Про Река Габијелеа Волпија у Ријеци је одржан састанак но коме је након тешких преговора формирано такмичење у којем ће учешће узети 12 најбољих клубова Србије, Италије, Хрватске, Мађарске и Црне Горе. Наравно своје место у наведеном такмичењу имаће и Ватерполо клуб Црвена звезда коју је на ријечком састанку представљао председник Виктор Јеленић.

Од октобра 2012. године Супер лигу ће чинити: Црвена звезда, Партизан и Војводина (Србија), Про Реко (Италија), Приморје, Југ и Младост (Хрватска), Јадран Херцег Нови и Будва (Црна Гора), као и Вашаш, Сегед и Егер (Мађарска). Међутим, већ сада постоје индиције да ће у такмичење ући и Приморац из Котора, Морнар из Сплита и мађарски Солнок. Треба напоменути да су интересовање већ сада показали и италијански клубови Посилипо и Савона, као и шпанска Барселонета, док су састанку у Ријеци електронским путем присуствовали и руски клубови.

Самим учешћем у Супер лиги сваки клуб ће инкасирати 30.000 евра, а и сваку успех ће бити награђен. Предпоставља се да ће победник новоствореног такмичења зарадити између 100 и 150.000 евра што је чак 10 пута већа награда у односу на ону коју је од ЛЕН-а добијао победник Лиге шампиона.

Дефинитивно је јасно да ће ЛЕН и његова клупска такмичења након ових одлука отићи у историју.

Повезане вести

4 comments

Djoksonidis мар 18, 2012 at 23:26

Ovo ce biti najkvalitetnije vaterpolo takmicenje ikada!
Prava liga! Bez autsajdera koji bi primali po 20 golova.
Raduje me sto je Pro-reko inicirao! Gledacemo odlicne
meceve i bodriti nasu jedinu na prepunim bazenima.
Zvezda oOoOoO

Reply
Slavko Stankovic мар 18, 2012 at 14:55

bravoooo

Reply
propain мар 18, 2012 at 11:29

Moralo je da dodje do voga kad tad, desilo se isto sto i u kosarci,kada je potisnuta FIBA zbog lose organizacije i zastarelog sistema!!!LEN je organizacija koja je iskljucivo gledala svoj inreres a sad ce lepo da se bavi samo repreyentativnim takmicenjima!!!
Sjajna vest, mnogo dobrih utakmica i pun bazen Delija!!!
Niko Zvezdo nema,to sto imas ti!!!!!

Reply
Zvezdas Rijeka мар 18, 2012 at 14:18

Napokon da mi i Zvezda dolazi u Rijeku 🙂

Reply

Leave a Comment