Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Железничар – Црвена звезда 1:2 (1:0)

Успела је Црвена звезда да савлада Железничар у Панчеву у оквиру 15. кола Суперлиге Србије резултатом 1:2 и да мирно оде на репрезентативну паузу која следи. Питање победника дефинитивно је решио млади Јован Мијатовић, који је прво асистирао Мирку Иванићу, а затим и центрашут Гелора Канге претворио у погодак, те донео три бода екипи Барака Бахара.

Железничар – Црвена звезда 1:2 (1:0)

Стадион: „СЦ Младост“.

Судија: Марко Ивковић.

Стрелци: Романић у 16. минуту за Железничар, а Иванић у 61. и Мијатовић у 76. минуту за Црвену звезду.

Жути картони: Павлов, Шушњар (Железничар), Поповић, Николић, Канга (Црвена звезда).

Железничар: Живковић, Балаж (од 9. Гајић), В. Станковић, Конатар, Лакићевић, Пантелић (од 83. Пуртић), Ђорђевић (од 83. С. Јовановић), Хајдин, Гргић (од 68. Кнежевић), Романић, Павлов (од 68. Шушњар).

Резерве: А. Станковић, Гајић, М. Јовановић, С. Јовановић, Кнежевић, Ковачевић, Крајишник, Маркишић, Пуртић, Шушњар, Трифуновић.

Црвена звезда: Поповић, Ђига, Драговић, Родић (од 46. Николић), Недељковић, Кангва (од 54. Букари), Канга, Лучић (од 79. Хванг), Катаи (од 54. Иванић), Олањинка, Ендиаје (од 46. Мијатовић).

Резерве: Васиљевић, Николић, Дегенек, Мијаиловић, Стаменић, Хванг, Иванић, Букари, Митровић, Красо, Мијатовић.

Прва прилика на мечу од стране Звезде виђена је у осмом минуту када је Лучић карактеристично дриблао по левом боку и потом шутирао, али је рефлексном интервенцијом Живковић успео да одбрани. Запретио је Ђига главом управо после тог корнера, али је лопта завршила поред стативе. Било је близу и у 14. минуту за Лучића, када је поново правио велике проблеме одбрани Железничара по левом боку, те је након серије дриблинга, гађао замало поред стативе. Домаћин је из прве шансе дошао до вођства, када је Романић у 16. минуту погодио главом из петерца.

Звезда је упркос примљеном поготку, наставила са још јачим нападима у нади проналаска пута до мреже, а утисак је да су прекиди били главно оружје нашег тима. Тако је и Катаи у 27. минуту главом шутирао тик поред стативе након центаршута Канге из слободног ударца. Магико је имао шансу и десет минута касније, али је успео Живковић да се снађе и одбрани ударац из непосредне близине.

Двоструку измену направио је Бахар на старту другог полувремена, те су се на терену нашли Николић и Мијатовић. Добро је у меч ушао Мијатовић, те је одмах у 47. минуту шутирао тик преко гола са ивице казненог простора. Убрзо је Бахар направио још две промене, те смо у последњих 35 минута у игри имали прилику да видимо Иванића и Букарија. Као и Мијатовић, одмах је Иванић унео живост на терен, и минут касније у односу на улазак, имао шансу након центаршута Недељковића, али је из полу-волеја шутирао преко пречке.

Звезда је у 60 секунди направила две добре шансе, али ни Николић, а потом ни Лучић нису успели да донесу поравнање, иако су добро гађали након уласка са левог бока у средину. Комбинација из 61. минута у којој је Мијатовић оставио лопту за Мирка Иванића, а он ушао у казнени простор, добро се наместио и прецизно савладао Живковића, донела је заслужено изједначење црвено-белима.

Намучио је Мијатовић прописно Живковића у 65. минуту када је главом шутирао, али је чувар мреже домаћих био довољно дугачак да интервенише. Није Мијатовић успео убрзо да искористи ни кикс Станковића који је одиграо лошу повратну, али као да наш нападач то није очекивао, те је шутирао преко гола. Заслужио је Мијатовић гол и стигао је у 76. минуту када је Канга центрирао, а он у скоку, практично извевши „кунг-фу“ потез, успео да савлада Живковића и преокрене резултат. Контролисала је Звезда дешавања на терену до последњег судијског звиждука, а у међувремену смо видели и Хванга на терену.

The post Железничар – Црвена звезда 1:2 (1:0) appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

Zvezda ooo ♥ нов 12, 2023 at 18:00

Ove Zvezdine igre su toliko jezive,da se covek zapita da li vredi gledati i dalje.

Reply

Leave a Comment