Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноНајновијеФудбал

Пораз Звезде од Лајпцига

Веома важну утакмицу одиграла је наша Звезда са екипом Лајпцига. У утакмици која би могла бити веома важна за Звездино европско пролеће, солидно друго полувреме уз врло бледо прво било је недовољно за повољан резултат.

Црвена звезда – Лајпциг 1:2 (0:1)

Стадион: “Рајко Митић”

Судија: Данијеле Орсато (Италија)

Стрелци: Хенрикс (аутогол) у 80. за Звезду, Симонс у 8. и Опенда у 77. за Лајпциг

Жути картон: Иванић, Лучић, Олајинка (Црвена звезда), Симакан, Лукеба, Хенрикс (Лајпциг)

Лајпциг: Blawish, Raum, Lukeba, Simakan, Henricks, Forsberg, Haidara, Schlager, Simons, Sesko, Openda.

Црвена звезда: Глазер, Мијајловић, Драговић, Ђига, Родић, Канга, Хванг, Букари, Иванић, Лучић, Красо.

И поред велике важности ове утакмице за Звезду, гости су почели са више енергије и делује да су јако добро знали шта желе и како треба да играју. Добро су скаутирали Звезду,  имали више од игре а  играчи Звезде су деловали збуњено и неуиграно. Везни ред Звезде није постојао, нарочито дефанзивно.

Такав однос снага брзо су знали да материјализују гости и након што је врло лако прошао поред Канге врло лепо је Симонс пласирао у горњи десни угао за вођство гостију.

Након гола гостију очекивала се реакција фудбалера Звезде али иако су кренули напред то је било доста стихијски и напамет, као да су први пут заједно на терену.

Мијајловић је центрирао у 17. минуту када је Иванић умало искористио несигурност голмана гостију, уклизао али је успео голман гостију да коригује несигурност и интервенише на време.

Након тога консолидовали су гости редове и заређали неколико шанси. Најпре у 24. минуту Шешко поред Ђиге шутира у спољни део мреже, па истог играча блокира Драговић минут касније.

Нервозни су били фудбалери Звезде. Као продукт те нервозе, Красо уз аут линију стартује оштро и добија жути картон.

Наставили су се напади гостију, најпре је Хаидара шутирао преко гола а онда и доста среће за Звезду, наког што је након шут Опенде погодио Родића и завршио замало поред гола.

Завршница првог полувремена је донела доста узбуђења пред оба гола. Најпре Опенда изашао један на један са Глазером али сјајно брани голман Звезде, а након тога отвара се контра Звезде али је Букари у последњем тренутку изблокиран.

У последњем минуту првог полувремена, Форсберг сам шутира али срећом поред гола.

17:1 у шутевима на гол за госте и ниједан корнер Звезде за полувреме на Маракани су статистика која се не памти.

На полувремену Бахар врши две измене – Мијајловића мења Недељковић а Красоа Ндијае.

У другом полувремену другачија слика на терену. Звезда је кренула ка голу противника и већ на самом почетку полувремена Ндијае је био у изгледној ситуацији, чини се да је требало одмах да решава али он је компликовао и фудбалери Лајпцига су интервенисали и шанса је пропала.

Није то поколебало госте, па је у 51. минуту Шешко погодио стативу шутем из даљине.

Иако Звезда држи лопту у поседу и енергија се променила, кружила је лопта око казненог простора гостију, покушавало се центаршутевима али јалово је то било, и све то пресецали су повремени напади гостију као на пример у 53. минуту када се истакао Глазер који одлично брани ударац Опенде.

Следи период игре где треба поменути жуте картоне за Иванића а онда и за Симакана, Лукебу и Хенкрикса.

Након што је добио жути картон данас бледог Иванића мења Олајинка. И гости мењају два играча.

Коначно нешто конкретно од офанзиве Звезде. Недељковић центрира, Олајинка шутира право у голмана гостију а акцију наставља Ндијае који ипак био у офсајду.

Након што га је неколико пута надмудрио Глазер, труд се исплатио Опенди у 77. минуту који контранапад гостију завршава ударцем иза леђа голмана Звезде и дуплира предност гостију.

Неколико минута касније, тачније у 80. минуту коначно се и Звезди исплатио бољи приступ утакмици. Канга центрира из скраћеног корнера и чини се да је лопту на путу ка казненом простору противника закачила једног играча гостију и завршила у мрежи.

Наставља Звезда да напада, Канга покушава из даљине али преко гола. Опасни гости опет имају врло опасан одговор али сјајни Глазер.

И пред сам крај, Олијанка маши одличну шансу, једну лопту која је заправо била покушај избијања главом, хвата на волеј али голман одбија у корнер.

Повезане вести

Leave a Comment