Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Омладинци поново без среће

Јуниори Црвене звезде су поражени од РБ Лајпцига у четвртом колу Лиге шампиона минималним резултатом – 0:1. Сијасет прилика су пропустили пулени Ненада Милијаша, а слично као и у Лајпцигу, гост на данашњем мечу је био конкретнији у завршници и стигао до победе.

Црвена звезда – РБ Лајпциг 0:1 (0:0)

Стадион: „ФК Вождовац“.

Судија: Доминик Стари (Чешка).

Стрелац: Едуардо у 73. минуту.

Жути картони: Максимовић (Црвена звезда), Норбје, Кинхарт (Лајпциг).

Црвена звезда: Драшкић, Вукичевић, Видојевић (од 77. Бубањ), Милосављевић, Гојков (од 70. Тегелтија), Петровић, Цветковић, Стојсављевић (од 77. Авдић), Максимовић (од 70. Мирановић), Шљивић, Вукојевић.

Резерве: Вишњић, Лечић, Авдић, Мирановић, Тегелтија, Радујко, Бубањ.

РБ Лајпциг: Дикс, Хених, Кос, Норбје, Мохамад (од 41. Кинхарт), Шарић (од 69. Бајиндир), Буланд (од 69. Јата), Ленц, Ширак, Кауфман (од 89. Захсе), Едуардо.

Резерве: Ае, Хавриленко, Кинхарт, Краузе, Захсе, Бајиндир, Јата.

Почетак дуела је обележила чврста игра са обе стране, да би Црвена звезда у 11. минуту приредила прво узбуђење свим присутнима. После одличног напада лопта је завршила у ногама Стојсављевића који је пробио по левој страни и центрирао за Вукојевића чији је ударац главом завршио тик поред стативе. Само два минута касније, исти играч се нашао у прилици када је сјајним полуволеј ударцем „поштено“ намучио Дикса који је ипак успео да одбије лопту у корнер. Одлично су у тим тренуцима изгледали изабраници Ненада Милијаша, агресивни поготово на последњу линију гостију којој нису дозвољавали да кроз пас игру пренесе лопту на нашу половину, па је Вукојевић из тога дошао до нове прилике у 26. минуту, али га је нешто слабија завршница коштала поготка.

Највећа шанса у првом полувремену виђена је на самом истеку истог, а притисак на дефанзивну линију Лајпцига је и овог пута уродио плодом, односно одузетом лоптом. Она је пристигла до Стојсављевића који је још једном квалитетно центрирао, али су центиметри поново делили Вукојевића да адекватно захвати лопту коју је у наставку акције са гол линије избацио Норбје, па се на паузу отишло без погодака.

Почетак другог дела игре је обележила нешто боља енергија гостију, али су црвено-бели сјано затворили све прилазе ка свом голу и први дошли до озбиљније прилике када се, по ко зна који пут, у центру пажње нашао Вукојевић који је вештим дриблингом избегао чувара и центрирао по земљи, али је у последњем тренутку испред Максимовића интервенисао дефанзивац Лајпцига и спречио сигуран погодак. Стишале су се страсти на терену након бурног почетка другог полувремена све до 73. минута када се Едуардо још лепшом варком ослободио чувара и успео да савлада Драшкића, те донесе вођство немачком тиму.

Наравно, то није нимало спутало нашу екипу која је наставила снажно да се бори, а умало је награђена за то седам минута пре краја, када је резервиста Бубањ спустио лопту за Цветковића, а овај је захватио нешто лошије и послао мало поред гола Дикса. У последњим секундама меча Цветковић се поново нашао у великој прилици на додавање Вукојевића, али је и овај покушај завршен на неадекватан начин, па је Лајпциг однео победу из Београда.

The post Омладинци поново без среће appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment