Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Звезда је светски рекордер!

Фудбалери Црвене звезде су остварили импресиван низ од 121 првенствене утакмице без пораза на домаћем терену, чиме смо и званично изједначили светски рекорд који је до вечерас био у власништву Реал Мадрида.

Серија је започета још 30. априла 2017. године када смо победили Војводину резултатом 2:0 головима садашњег првотимца Гелора Канге, као и Срђана Плавшића. Сада, након више од шест и по година, Звездин низ траје 121 меч, а биланс који остварен је: 109 победа и 12 ремија уз гол разлику – 336:53.

Да и званично престигнемо Реал Мадрид чији је низ трајао од 1957. до 1965. године, имаћемо прилику 9. децембра када ће на Маракану доћи лучанска Младост, док смо вечерас изједначили рекорд. Савладана је екипа Радника резултатом 3:1, а погађали су Јован Мијатовић, Урош Спајић и Гелор Канга од чијег поготка је и кренуо невероватан црвено-бели низ. Интересантно, када је Звездин низ почео, Мијатовић је имао 11 година.

Претходни најдужи низ Црвене звезде је износио 96 утакмица без пораза на Маракани у првенству и трајао је од 1998. до 2004. године.

The post Звезда је светски рекордер! appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment