Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiАнализеВажноМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

Из Крушевца по четврту дуплу круну у низу!!!

Фудбалери Црвене звезде, након победе против Радничког 1923 у Крагујевцу, добили су краћи предах, да би се вратили тренинзима, где су брусили форму пред наставак борбе на три фронта.
Где их у згуснутом распореду очекује велики број мечева до одласка на зимску првенствену паузу.
У походу на четврту дуплу круну у низу прва препрека биће екипа крушевачког Трајала, са којом ћемо укрстити копља у 1/16 финала Купа Србије.
Меч је на програму у среду од 15 часова на стадиону Трајала у Крушевцу.
Наш тим биће лишен услуга фудбалера који су са својим националним селекцијама, али верујемо да не би требало да буде проблема и да је све сем рутинске победе и пласмана у 1/8 финала равно чуду.

Иако нису успели да задрже прволигашки статус, почетак нове сезоне у трећем рангу показао је да се Трајал не шали и да је главни претендент за повратак у Прву Лигу Србије. Очигледно је да Трајал напада повратак у прволигашко друштво, па су и амбиције у Српској лиги Исток очекивано велике.
То нам најбоље потврђује податак да је овог лета у тим Миљојка Гошића стигла неколицина како, прволигашких, тако и суперлигашких играча.
Из Радника (Сурдулица) стигао је млади дефанзивац, Марко Ђорђевић, из Радничког из Сремске Митровице стигао је штопер Немања Спасојевић. Дефанзивни везисти Страхиња Јевтић и Урош Ратковић стигли су из Напретка, док је Алекса Бескорвајни прошле сезоне бранио боје Јавора из Ивањице.
Десни бек Душан Стевић стигао ке из Металца, Лука Арсеновић из параћинског Јединства, док је Лазар Николић стигао из екипе Текстилца (Оџаци).

Нема сумње да су се ови момци добро уклопили, јер Трајал крупним корацима гази ка повратку у Прву лигу Србије.
Трајал се налази на првом месту Српске лиге Исток са максималних 30 освојених бодова након десет одиграних мечева, уз  гол разлику 24:3.
На претходној утакмици, славили су против Синђелића на домаћем терену са 3:1, идентичну победу остварили су коло пре тога на гостовању против Дунава у Прахову.
Екипу предводи Филип Ђуровић са три постигнута гола.

Куп је специфично такмичење у којем условно речено мање екипе виде своју шансу да изненаде фаворита, па су изненађења итекако могућа, иако верујемо да црвено-бели неће ништа препустити случају и да ће питање проласка у 1/8 финала решити у регуларном делу сусрета.

Ово ће бити прва утакмица између нашег клуба и домаћина, с обзиром на то да Трајал, иако је основан 1933. године, никада није наступао у елитном рангу такмичења, као и да се до сада нисмо састајали у куп такмичењима.

Са друге стране фудбалери Црвене звезде, након победе против Радничког 1923 у Крагујевцу, која је и поред победе наших момака на терену, регистрована службеном резултатом 3:0, због пропуста домаћина, добили су краћи предах, да би се вратили тренинзима, где су брусили форму пред наставак борбе на три фронта, где их у згуснутом распореду очекује велики број мечева до одласка на зимску првенствену паузу.
Дуел против Трајала представља идеалну прилику за жаргонски речено хватање залета пред надолазеће изазове како у шампионату Србије где наш тим заузима другу позицију, са четири бода мање у односу на првопласирану екипу вечитог ривала, тако и у Лиги Шампиона, где нас следеће среде очекује сусрет трећег кола групе ,,Г” у којем ћемо гостовати екипи Лајпцига.

Главни судија на мечу 1/16 финала купа Србије између Трајала и Црвене звезде биће Никола Петровић.
Крај аут линије биће Петар Радић и Драган Перановић.
Четврти судија је Данило Николић.

Директан пренос са стадиона у Крушевцу можете да пратите на телевизији Аренаспорт Премиум 1 са почетком у 15 часова.

Повезане вести

Leave a Comment