Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеХокеј

Победа црвено-белих за крај

Хокејаши Црвене звезде су остварили победу након бољег извођења пенала, резултатом 4:3, против Каунас Ситија у последњем колу Д групе Континентал Купа.

Црвено-бели су се победом опростили од европског такмичења. Изабраници Игора Косовића нису добро започели меч и после уводних 20 минута су губили са 2:0.

На почетку друге трећине Коста Младеновић смањује резултат на 1:2, али након само три минута Литванци поново долазе до плус два. Пред крај другог дела игре Коста Младеновић још једном постиже погодак и у последњу деоницу се улази са вођством Каунаса од 3:2.

Изједначење Црвеној звезди доноси Игор Митровић у 46. минуту. У завршници меча је било изузетно напето, дошло је и до сукоба играча, па су судије морале да реагују са неколико искључучења. Промене резултата није било, па је меч ушао у продужетак.

Одбране обе екипе су биле на висини задатка, ни у продужетку није било голова, а победника утакмице одлучивали су пенали. Марко Драговић и Срегеј Шченков су одлично започели серију пенала, али су хокејаши Каунаса имали одговор и успели су да изједначе у последњој серији. У шестој серији Арсеније Ранковић је одбранио ударац Хончаренка, а онда је Шченков погодио и донео велику радост црвено-белима.

Црвена звезда је такмичење у Д групи завршиила на 3. месту, а пласман у наредну рунду Континентал Купа остварио је мађарски Ференцварош који је остварио све три победе.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – КАУНАС СИТИ 4:3 (0:2, 2:1, 1:0, 0:0, 1:0)

Београд – Ледена дворана Пионир. Гледалаца: 336. Судије: Јуцерс, Рупрех, Георгиес, Младеновић. Казне: Црвена звезда 60 минута, Каунас 39 минута.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Битон, Ранковић, У.Новаковић, Подунавац, Шпањевић, Лештарић, Драговић, М.Младеновић, Дегтерев, Шченков, Митровић 1, Гвозденовић, Синитсин, Ђинђић, Цвик, Крављанац, Рацић, Пчалин (2ас), Стојановић, К.Младеновић 2, Видовић (1ас), Динић (1ас). Тренер: Игор косовић.

КАУНАС СИТИ: Петиул, Писаренко, Гусевас, Габдулин, Ружников, Зукаускас, Хончаренко, Хрубо, Клинецки, Мачац (1ас), Худак, Бендзиус, Еклунд 1, Сушков (2ас), Грибаускас, Даниленко 1, Бакус 1, Цивас, Неманис. Тренер: Серги Витер.

The post Победа црвено-белих за крај appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment